Milliyetçi iktidar geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Oprukçu, yaklaşan 7 Haziran Genel Seçimleri'ni ve Konya gündemini gazetemize değerlendirdi.

Seçim sürecindeki rekabetin adaletsiz bir şekilde devam ettiğini kaydeden Oprukçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde MHP'yi tenkit eden açıklamalar yaptığını belirtti. Bu açıklamaların tarafsızlık ilkesine sahip olan Cumhurbaşkanı'na yakışmadığını ifade eden Oprukçu, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız mitingler düzenleyerek, iktidara üstü kapalı destek istemektedir. Vatandaşımız ise artık bunlara doymuştur ve eskisi kadar ilgi göstermemektedir. Ekonomi tıkanmış,  vatandaşımız açlık ve yoklukla mücadele içerisine girmiştir. Takibe düşen kredi kartı borçlusu 2 milyon 980 bin kişiye ulaşmıştır. Bundan dolayı beklenen seçim atmosferi oluşmadı. Halkımız büyük bir tedirginlik, huzursuzluk içinde. Yarına güvenle bakamıyor. Bu durum ister istemez halkın ruh halini etkiliyor. Cinnet, şiddet, cinayet gibi olaylar adeta patlama yaptı. Gerek kentimizde gerekse diğer yerlerde hemen her gün yaşanan hadiseler sıradan hale geldi” dedi.

ASGARİ ÜCRET: BİN 400 LİRA

Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarında asgari ücretten vergi alınmayacağını aktaran Oprukçu, ücretlilerin de asgari ücret kadar vergi dışı bırakılacağını söyledi. Net asgari ücretin geçim standardı göz önüne alınarak bin 400 liraya yükseltileceğini söyleyen Oprukçu, “Esnaf ve sanatkarlarımıza da emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Yeni iş yeri açan esnafımıza beş 5 yıl süre ile vergi ve prim avantajı sağlayacağız. 2002 yılında 3,3 kg buğday satarak 1 litre mazot alınırken 2013 yılında 6,72 kg, 2014 yılında da 5,22 kg buğdayla 1 litre mazotu ancak alınıyor. Çiftçi hemşehrilerimize Tarım sektörünü; üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturacağız” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri