Milliyet Mısır'daki katliama "çatışma" dedi

Mısır ordusunun Adeviyye Meydanı'nda demokrasi yanlılarını hedef aldığı saldırıda, yüzlerce kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanmasını Milliyet, 'Çatışma' olarak verd

Milliyet Gazetesi, Mısır ordusunun hedef gözetmeden yaptığı katliamı manşetinden 'çatışma' olarak duyurdu.

Dün, darbeye darbe diyemeyenlerin katliamı da çatışma olarak vermesi dikkat çekmiş, 200 kişinin hayatını kaybettiği saldırının bazı batı medyasında sunuluş şekli tepki toplamıştı. İngiliz The Guardian, CNN, BBC gibi orduyu sözde temize çıkaran basın organlarına, bugün Milliyet de dahil oldu.

Milliyet, Mısır'daki cuntanın Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açtığı ve 200 kişi hayatını kaybederken 5 bin kişinin de yaralandığı vahşet için 'Çatışma' kelimesini uygun gördü. İlgili haberinde gazete, "Mısır'da sokak kana bulandı. Kahire ve İskenderiye'de meydanları dolduran Mursi ve Sisi destekçileri çatıştı. Olaylarda en az 75 ölü, 1000 yaralı var." ifadelerini kullandı.

Mısır'da güvenlik güçlerinin askeri darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatül Adeviyye meydanında göstericilere ateş açması ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesi, bugün bütün gazetelerin manşetinde yer aldı.

Milliyet'in 'Çatışma' olarak sunduğu katliamı Taraf'ın da manşetine taşımaması yanısıra birinci sayfanın en altında 5 satırlık ufak bir kutucuk da vermesi de gözlerden kaçmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri