Milliler Slovakya’ya da kaybetti

Konya'da düzenlenen ve Türkiye, İtalya, Slovakya ve Letonya A milli bayan basketbol takımlarının katıldığı 9. Zafer Kupası Basketbol Turnuvası'nda A Milli Bayan Basketbol Takımı rakibi Slovakya'ya 70-69 mağlup oldu.

Turnuvanın diğer maçında ise İtalya Letonya'yı 68-66 mağlup etti.

A Milli Bayan Basketbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası maçları için Konya’da yaptığı hazırlık kampı özel turnuva maçları ile devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılan çalışmalar yaklaşık 1 ay sürecek.
Bayan Basketbol Milli takımımız 9.Zafer Kupasında ilk maçında İtalya’ya 51-67 yenilmişti. Potanın perileri turnuvanın ikinci maçında Slovakya ile karşı karşıya geldi. Bayan milliler bu maçı da 70-69 kaybetti.
Bu kampın ardında A milli takım Ağustos ayında Avrupa şampiyonası eleme maçları oynayacak. Kırmızı-beyazlılar bu maçları da Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynayacak. Potanın perileri 2 Ağustosta Bulgaristan 11 Ağustos Macaristan ve 29 Ağustos tarihinde ise Karadağ ile oynayacak. A milli bayan takımı bu zorlu maçlar öncesinde ise Zafer Kupası adı altında Slovakya, Letonya ve İtalya takımları ile hazırlık maçları oynayacak. Basketbol severlerin bu tarihler arasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonunu doldurması bekleniyor.
Letonya. Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının programı ise şu şekilde: 2 Ağustos Türkiye- Bulgaristan, 11 Ağustos Türkiye-Macaristan, 29 Ağustos Türkiye-Karadağ. Karşılaşmalar Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak.

SALON: Selçuklu Belediyesi
HAKEMLER: Sami Özel, Erman Erdemli Abdullah Koputan
SLOVAKYA: Vackova 4, Hrickova 4, Kupcikova 15, Laskova 16, Jurcenkova, Michulkova 11, Vynuchalova 8, Tetemondova 2, Podesvova 5, Carnoka 5
TÜRKİYE: Gökçe 4, Birsel 13, Bahar Yapar 2, Melek 8, Mehtap 4, Meriç 4, Bahar Çağlar 4, Gizem 2, Ceyda 14, Nilay 8, Kübra 6
1. Periyot: 17-16 (Slovakya lehine)
DEVRE: 31-38 (Türkiye lehine)
3. PERİYOT: 54-53 (Slovakya Lehine)
SKOR: 69-70 (Slovakya Lehine)
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri