Milliler Nisan’da kayıp

Ay-yıldızlı ekip, 18i resmi, toplam 44 maç yaparken, 27 yenilgi ve 12 galibiyet elde etti. Avrupa, Afrika ve Güney Amerika Kıtasından 27 takımla karşılaşan milliler, 45 gol atarken, 85 golü de ağlarında gördü

2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu’nda İspanya ile sahasında 1 Nisan’da karşılaşacak Türkiye, bu ay içinde 26’sı özel, 18’i resmi olmak üzere toplam 44 maçta rakipleriyle karşılaştı. Milliler, Avrupa’dan 25, Afrika ve Güney Amerika Kıtaları’ndan da 1’er takımla karşı karşıya geldi. Bu maçlarda, 27 yenilgi, 12 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden ay-yıldızlı ekip, 45 gol atarken, 85 golü de ağlarında gördü. Nisan ayı içindeki mücadelelerde 3 karşılaşmayı 0-0’lık sonuçla tamamlayan Türk Milli Takımı, 16 maçta gol atma başarısını gösteremedi. Bu aydaki ilk maçında, 10 Nisan 1925 tarihinde Bulgaristan ile karşılaşan milli takım bu maçı 2-1 kazanırken, 1932 ile 1948 yılları arasında ise 16 yıl boyunca nisan ayında hiç karşılaşma oynamadı.

Türkiye, daha önce 1 Nisan 1979 tarihinde o zamanki adıyla Federal Almanya ile sahasındaki resmi maçta karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, güçlü rakibi karşısında sahadan golsüz eşitlikle ayrılmıştı. Ay-yıldızlılar, nisan ayı içindeki en farklı galibiyetini Mısır karşısındaki özel maçta elde etti. Milliler, rakibini 4-0’lık sonuçla mağlup etti.  Milli takım ayrıca, yine özel karşılaşmada Bulgaristan’ı 5-2’lik skorla geçmeyi başardı. Milliler en farklı yenilgisini ise deplasmandaki özel mücadelede Polonya karşısında 8-0 ile aldı. Türkiye ayrıca, sahasındaki özel maçta Macaristan’a da 6-0’lık sonuçla boyun eğdi.
GRUPTA HESAPLAR KARIŞTI
Milli Takımımız’ın yer aldığı 5. Grup’ta Bosna Hersek’in Belçika deplasmanında 4-2 galip gelmesi hesapları karıştırdı. Ay-yıldızlılar, İspanya’da 1-0 yenilince, Bosna Hersek bir puan farkla ikinci sıraya yükseldi. Çarşamba akşamı Zenica’da Belçika’yı ağırlayacak Bosna Hersek bu karşılaşmayı kazanıp, Milli Takımımız berabere kalırsa fark üç puana çıkacak. Milliler ilk maçta olduğu gibi İspanya’ya mağlup olup, Bosna Hersek galip gelirse dört puan geriye düşeceğiz. Milli Takımımız’ın önce ikincilik için çekiştiği Bosna Hersek ile 9 Eylül 2009’da ardından da 10 Ekim 2009’da Belçika ile deplasmanda karşılaşması da 2010 Dünya Kupası finalleri yolunda da işimizi zorlaştırıyor.
TERİM’DEN OPERASYON SİNYALİ
“Çarşamba günü çok değişiklik yapacağız” diyen Fatih Terim kadroda rotasyona gidecek. Terim’in Nihat Kahveci’yi kulübeye çekip Semih’in yanında Tuncay’a şans vermesi bekleniyor. Milli Takım’ın önceki gün oynadığı İspanya maçı kadrosu rotasyona uğruyor. Teknik direktör Fatih Terim rotasyonla ilgili ilk ipucunu maç sonrası yaptığı basın toplantısında verdi. Fatih Terim, “Gelecek çarşamba çok değişiklik yapabiliriz ve yapmak zorundayız. İstanbul’da değişiklik olacak” değerlendirmesini yapmıştı. Ay yıldızlı ekibin hocasının özellikle forvet hattında bir değişime gitmesi bekleniyor. İspanya karşısında sakatlıktan yeni çıkan Nihat Kahveci’ye (37 defa topla buluştu. 22 isabetli pas. 8 isabetsiz pas. İkili mücadelelerde 3 top kaybı. 1 isabetli şut attı. 3 kornerimizi de kullandı) 90 dakika şans veren Fatih Terim’in Çarşamba gecesi milli yıldız yerine forvette Tuncay’a şans vermeyi düşünüyor. Sağ kanatta başarılı olan Tuncay’ı Semih’in yanına çekecek olan Terim, Ali Sami Yen’in havasında kritik maçlara önemli imzalar atan Sabri’yi de sağ kanata çekmeyi planlıyor. Bu arada maçta sakatlanan Arda’nın iyi durumda olduğu öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri