Milli tarım projesine tam destek 

Tarım Bakanlığı'nın organize ettiği “Milli Tarım Projesi” tanıtımı kapsamında  yapılan organizasyona, Konya'dan 200 çiftçi katıldı.  Merkez Meram,Karatay ve Selçuklu Ziraat Odaları bu pojeye destek verdiğini  ve bakanlığın yanında olduğunu belirtti.

Çiftçi ve oda yöneticilerine, havza bazlı üretimi destekleme ve hayvancılıkta yerli üretimi destekleme adıyla iki başlık altında hayata geçirilen Milli Tarım Projesine hep birlikte sahip çıkmalıyız diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Anadolu’nun, dünyanın en kadim tarım ve hayvancılık coğrafyası olmasına rağmen maalesef bugün her iki konuda da olmamız gereken yerin epeyce uzağındayız.  Topraklarımız var ama doğru planlama yaparak, yeterli teknik destek sağlayarak hakkıyla değerlendiremiyoruz. Meralarımız var ama et fiyatları almış başını gidiyor, ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için ithalat yapmak zorunda kalıyoruz , bu kabul edilebilir bir manzara değil” dedi.


MAZOT DESTEĞİ YÜZDE 50 ARTTI 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle toprakların azotlu gübreyle mahvedildiğini söyledi. Doğallıktan uzak, tüm hastalıkların temelinde de bu tür gübrelemenin yattığını dolayısı ile Türkiye’nin doğal gübreye dönmek zorunda olduğunu, bunun için de çöp diye nitelendirilen kompost gübreye çevirmek gerektiğini belirten Erdoğan, “ Çiftçiye verilen mazot desteğini yüzde 50 'ye çıkardık ve uygulama 2017'de başlatılacak.  Sütte regülasyonun devam edecek. Hayvancılık yapmak isteyenlere uzun süreli mera tahsisi yapılacak.  2017 sonu itibariyle sistem oturduğunda hayvan ithalinde büyük oranda düşüş olacak. , belli oranda yerli hayvan alımı zorunluluğu getirilecek” diye konuştu. 


MECBURİYETTEN BÜYÜKBAŞ İTHAL ETTİK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik de kırmızı et tüketiminde 150 ile 200 bin ton arasında bir açığın bulunduğunu, bu nedenle 500 bin büyükbaş ithal etmek zorunda kalındığını dile getirdi. Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bunlara ilaveten her yıl 400 bin buzağı ölümü yaşanıyor. Bunu engellemek için yaygın bir şekilde buzağı ve hayvancılık desteklerini artırdık.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri