Milli Tarama Sistemleri Projesi için imzalar atıldı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Kaçakçılıkla mücadelede kullanılan cihazlar için 140 milyon dolarlık bir bedel ödenmişti, bu maliyetten kurtulmak için MİLTAR Projesi'ni hayata geçirdik." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gümrük idarelerinde kaçakçılıkla mücadelede kullanılan sistemlerin, Milli Tarama Sistemleri (MİLTAR) Projesine kadar ithal edildiğini belirterek, "Söz konusu cihazlar için 140 milyon dolarlık bir bedel ödendi, bu maliyetten kurtulmak için MİLTAR Projesi'ni hayata geçirdik." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ortak girişimiyle başlatılan MİLTAR Projesi 3. Protokol revizyonu imza töreni, Bakan Bolat ve SSB Başkanı Haluk Görgün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bolat, törende, Türkiye'ni dünyanın gelişmiş en modern gümrük kapılarına sahip olduğuna dikkati çekerek, gümrüklerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet verebilmesi için Bakanlığın modern ekipmanlara sahip olduğunu söyledi.

MİLTAR Projesi'nin uygulanmaya başlandığı zamandan bu yana başarılı şekilde etkilerini görmeye devam ettiklerini belirten Bolat, "Bu konuda SSB'nin işbirliği ve koordinasyonu söz konusu projenin başarısında büyük rol oynamıştır. Savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımlarla ülkemiz, dünyada daha saygın bir konuma ulaşmıştır. Türkiye'nin savunma sanayisindeki artan ihracatı ülkeye yeni ufuklar kazandıracaktır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri