Milli Takım'ın rakibi belli oluyor

Ay-Yıldızlılar'ın Play-Off'taki muhtemel rakipleri, birbirinden güçlü: Hırvatistan, Portekiz, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti. Kaderimiz bugün Polonya'da belli olacak


Euro 2012 finallerine katılmak için play-off oynama hakkı kazanan A Milli Takım, kuraya ikinci kategoriden girecek. Seri başı olamayan Ay-Yıldızlılar, bugün saat 14.00'te Polonya'da çekilecek kura ile Portekiz, Hırvatistan, İrlanda Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti'nden biriyle karşılaşacak.

HIRVATİSTAN

2012'de Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası finallerine gidebilmemiz için karşımıza çıkabilecek bir başka ülke ise yakından tanıdığımız Hırvatistan. Euro 2008'de çeyrek finalde karşılaştığımız ve uzatma dakikalarının son saniyesinde Semih'in attığı gol ve ardından gelen penaltı atışları sonucunda dramatik bir şekilde elediğimiz Hırvatistan, F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Yunanistan'ın yenilgisiz lider olarak bitirdiği grupta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hırvatlar, 18 gol atıp kalelerinde de 7 gol gördüler. Slaven Bilic'in teknik patronluğunu yaptığı ekipte, eski Beşktaşlı kaleci Vedran Runje ile Gordon Schildenfeld'in yanı sıra Niko Kranjcar, Luka Modric, Ivica Olic, Ivan Klasnic, Mladen Petric ve Eduardo gibi Avrupa futbolunun önemli isimleri yer alıyor.

PORTEKİZ

A Milli Takım'ımızın 4 muhtemel rakibi arasında en güçlüsü Portekiz olarak göze çarpıyor. Dünyanın sayılı liglerinde yıldız futbolcuları bulunan Portekiz, elemelerde yer aldığı H Grubu'nda 16 puan toplayarak lider Danimarka'nın 3 puan gerisinde yer aldı. 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak 2 kez de rakiplerine boyun eğen Paulo Bento'nun öğrencileri, en son karşılaşmayı arzu ettiğimiz takım. Oturmuş bir kadrosu olan Portekiz'de Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra Beşiktaş'tan tanıdığımız Ricardo Quaresma, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida gibi tanıdık isimler yer alıyor. Son olarak Euro 2008'de karşı karşıya geldiğimiz Portekiz'e Pepe ve Raul Meireles'in golleri ile 2-0 kaybetmiştik. Toplamda 5 kez karşılaştığımız Avrupa devine karşı henüz galibiyet ve beraberlik alamadık.

İRLANDA

Milli Takım'ımızın play-off'taki muhtemel rakiplerinden birisi olan İrlanda Cumhuriyeti, B Grubu'nu Rusya'nın ardından ikinci olarak tamamladı. İrlanda, oynadığı 10 maçın 6'sında galip gelirken 3 maçta berabere kaldı. Tek mağlubiyetini ise lider Rusya'dan kendi evinde 3-2'lik skor ile aldı. Attığı 15 gole karşın kalesinde 7 gol gören İrlanda, grup maçlarının tamamlanmasının ardından UEFA tarafından açıklanan ülke puanlaması listesinde ekibimizin üzerine çıkarak seri başı olma hakkı kazandı. İrlanda ile Euro 2000 baraj maçlarında eşleşmiştik. İlk maçta İrlanda'da 1-1, ikinci maç ise Türkiye'de 0-0 sona ermiş ve turnuvaya katılma hakkı elde etmiştik. İtalyan Giovanni Trapattoni yönetimindeki ekipte Premier Lig patentli Shay Given, John O'Shea, Damien Duff, Shane Long gibi klas isimler bulunuyor.

ÇEK CUMHURİYETİ

Ay-Yıldızlı ekibimizin Euro 2012 yolundaki bir diğer güçlü rakibi de Çek Cumhuriyeti. Elemelerde yer aldığı I grubunda 13 puan toplayarak son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'nın 11 puan gerisinde yer aldı. 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alıp 3 kez de mağlup olan Michal Bilek'in öğrencileri, çetin ceviz bir rakip durumunda. Kadrosunda Galatasaray'dan Milan Baros ve Beşiktaş'tan Tomas Sivok'u da bulunduran Çeklerin en tehlikeli oyuncusu ise Tomas Rosicky olarak göze çarpıyor. Son olarak 22 Mayıs 2010'da karşı karşıya geldiğimiz Çek Cumhuriyeti'ni Arda Turan ve Nihat Kahveci'nin golleri ile 2-1 mağlup etmiştik. Euro 2008'de de dize getirdiğimiz Çekler ile toplamda 6 kez karşılaşan A Milliler 2 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 de beraberlikle sahadan ayrıldı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri