Milli takımı belirlendi

Universiad 2011 için tekvando takımının seçmeleri Konyada yapıldı. Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda yapılan seçmeler 16 sporcu milli takıma katılma hakkı elde etti. Seçmelere 35e yakın sporcu katıldı
Çin’de 12-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Universiad 2011 için tekvando takımının seçmeleri Konya’da yapıldı. Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda yapılan seçmeler 16 sporcu milli takıma katılma hakkı elde etti.  Ağustos ayı içinde Çin’de yapılacak Universiad 2011’e katılacak olan tekvando takımının seçmeleri Konya’da yapıldı. Selçuk Üniversitesi Kampus 19 Mayıs Spor Salonunda yapılan seçmelere 35’e yakın sporcu katıldı.
 Kategorilerinde birinci olan 8 bayan ve 8 erkek sporcu milli takıma girme hakkı elde edecek ve Çin’de ülkemizi temsil edecek.  İsimleri şu şekilde: Erkekler, 54 Kg  Erdal Aldemir, 58 Kg Serkan Tok,  63 Kg Umut Bildik, 68 Kg Ömer Faruk Bulak, 74 Kg Uğur Aktaş  80 Kg Burak Ozan Karaca, Yunus Sarı, 87 Kg Burak Eski  +87 Kg Ali Sarı, Bayanlar: 46 Kg Rukiye Yıldırım, 49 Kg, Hazal Boyanmış, 57 kg Sibel Yıldırım, 62 Kg Ayşe Çakır, 67 Kg Furkan Asena Aydın, 73 Kg, Cansel Deniz +73 Kg Tuba Abuş.
Konuyla ilgili olarak konuşan Milli Takımlar Baş Antrenörü Ali Şahin, “Ağustos ayı içerisinde Çin’de yapılacak olan Universiad 2011’de mücadele edecek takımımızı belirlemek için seçme yapıyoruz.  Biliyorsunuz 2008 yılından itibaren hızla yükselen bir başarı grafiğimiz var ve 8 olimpiyat madalyasından 2'si tekvandoya ait. Tekvando, Türk sporunun madalya lokomotifi haline geldi. 250 bine yakın lisanslı sporcumuz var Türkiye'de. Gençlerimizin aynı zamanda günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılarken, onlara spor alışkanlığı kazandırırken, bunlar arasındaki yetenekli sporcularımızı da uluslararası müsabakalarda yarıştırıyoruz. 2011 Dünya Şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile çok başarılı bir şekilde ülkemize dönüş yaptık. Bu başarıyı inşallah olimpiyatlarda da sürdürmeye çalışacağız. Universiad 2011’de de ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde yaparak madalayları toplamak hedefindeyiz. Tekvando milli takımı olarak çok başarılı bir program çiziyoruz. Bunu olimpiyatlara taşıyıp, inşallah olimpiyatlarda da hedefimiz altın madalya almak" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri