Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

Geçtiğimiz ay oynanan maçlar sonrasında Türkiye'nin Hırvatistan'ı, İzlanda'nın da Ukrayna'yı yenmesiyle İ Grubu'nda işler karışmıştı. Peki Milli Takım gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller...

İ Grubu'nda, Eylül ayının başında oynanan karşılaşmalarda ilk hafta, Finlandiya İzlanda 'yı yenmiş Ukrayna da Milli Takımımızı yenince grupta umudumuz azalmıştı.

Ancak sonrasında Ukrayna'nın İzlanda'yı yenmesi ve Milli Takımımızın da Hırvatistan 'ı dize getirmesiyle tekrar umutlarımızı yeşertmiş ve grubun gidişatını değiştirmiştik.

Şu anda grupta 4 takım zirve mücadelesi veriyor. Bu 4 takımdan Hırvatistan ve İzlanda, Milli Takımımız ve Ukrayna'ya göre 2 puan avantajına sahip.

Gol averajının esas alınacağı grupta Hırvatistan ve İzlanda nispeten kolay sayılabilecek maçları kendi sahalarında, zor maçları ise deplasmanda oynayacak.

Ukrayna ve Türkiye ise zor maçları sahalarında, kolay sayılabilecek maçları ise deplasmanda oynayacak.

Türkiye, İzlanda ve Finlandiya'yı yenerse grubu 20 puanla tamamlayacak. Türkiye bu durumda İzlanda'yı geride bırakmayı garantileyecek.

Hırvatistan’ın sahasında Finlandiya’yı ve Ukrayna’nın deplasmanda Kosova ’yı yendiklerini kabul edersek Hırvatistan 19, Ukrayna ise 17 puanla son haftaya girecek ve iki ekip Ukrayna'da karşı karşıya gelecek.

Eğer Hırvatistan kazanırsa, Hırvatlar gruptan lider çıkacak, Türkiye ise (2 maçını da kazanmış olmak kaydıyla) grupta 2. olacak.

Eğer maç berabere biterse, Hırvatistan ile Türkiye (2 maçı da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek ve genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle Hırvatistan'ın Türkiye'den +5 daha iyi averajı bulunuyor.

Eğer maçı Ukrayna kazanırsa, Ukrayna ile Türkiye (2 maçını da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek. Genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle iki ekibin genel gol averajı eşit.

Gol averajı eşitliği durumunda atılan gol sayısına bakılacak. Türkiye şu anda Ukrayna'dan 1 fazla gol atmış durumda.

Bu senaryolar arasında en avantajlısı Türkiye’nin iki maçını kazanıp, Ukrayna’nın da Hırvatistan’ı deplasmanda yenmesi. Bu durumda Ukrayna ile Türkiye aynı puana gelecek ve şu anki averaj durumunda Türkiye Ukrayna’da daha avantajlı olduğu için grubu lider bitirmesi daha olası olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri