Milli takım antrenörlüğü kolay değil

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenörlerin takıma katkısının sorgulanmaması gerektiğini söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 yazının çok özel geçtiğini belirterek, “Türk Milli Takımının özellikle geriden gelip öne geçtiği maçların gururunu birlikte yaşadık. O maçlar bize futbolun olağanüstü renklerini gösterdi” dedi.

İsviçre maçında 2-0 mağlup iken bir forvet oyuncusunu çıkartarak orta sahayı güçlendirdiğini ve bu nedenle eleştirildiğini anlatan Terim, kendi içgüdüsü ve tecrübesini ortaya koyduğunu söyledi. Terim, antrenörlerin, oyuncu değiştirerek ya da oyuncuların oyun sırasında yerlerini değiştirerek takıma müdahale ettiklerine dikkati çekerek, Hırvatistan maçında da “başkalarına göre tedbir alması gereken” bir durumda Semih’i oyuna aldığını kaydetti.
UEFA’nın açıkladığı “En radikal karar alan hocalar” listesinde olduğuna işaret eden Terim, teknik direktörlerin alacakları sorumlulukla oyuna müdahale etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Terim, “Zaman zaman dinliyoruz, okuyoruz. ‘Bir antrenörün oyuna katkısı yüzde kaçtır’ diye. Bu konuşmalardan sonra antrenörün ne kadar katkısı var herkes daha iyi analiz etmelidir. Antrenör zaman zaman gelir tüm sorumluluğu alır. Kimse antrenörleri küçümser gibi, ‘Antrenörün katkısı yüzde kaçtır’ tartışmalarını bahis konusu etmemelidir” dedi.
Pres ve baskı konusunda çok fazla arayış içinde olan ve uygulayan bir antrenör olduğunu vurgulayan Terim, EURO 2008’de en kısa zamanda kaybedilen topları kazanma becerisi gösterdiklerini dile getirdi. “Milli Takım antrenörlüğü çok kolay bir şey değil. Değişik yapıdaki oyuncuları bir oyun sistemi etrafında toplamak kolay değil” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri