Milli Sporcular, Yükseköğretim Tercilerini 15- 22 Ekim Arasında Yapacak

2014-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre; spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvuruları 15- 22 Ekim 2014 tarihleri...

2014-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre; spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvuruları 15- 22 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM Başkanlığı, başvuruları kabul edilen adayların, tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklarına dikkat çekti.

Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalara; ÖSYM’nin internet sitesindeki ilgili başvuru metni altındaki 2014-ÖSYS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar İçin Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları’ bağlantı linkinden ulaşılabilecek.

Bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları istenen adayların en fazla 8 tercih yapabileceğine vurgu yapılarak, engelli adaylar, tabloda yer alan beden eğitimi ve spor öğretmenliği programlarını tercih edemeyecekleri hatırlatıldı. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adayların ise tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekleri bildirildi.

ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacağına dikkat çekilerek, sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihlerin işleme alınacağı tercih işleminin, 22 Ekim 2014 tarihinde saat 23.59’da sona ereceği ve tercih süresinin uzatılmayacağı kaydedildi.

Tercih bildirimini tamamlayan adayların “Tercih Bildirim İşlemi Başarıyla Tamamlandı.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları uyarısı yapıldı.

Son olarak yerleştirme sonuçlarının ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacağı, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyeceğine de dikkat çekildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri