Milli Savunma Bakanı Güler: Teröristler için tek yol Türk adaletine teslim olmaktır

Milli Savunma Bakanı Güler, "Teröristler için tek yol Türk adaletine teslim olmaktır. Kim nasıl destek verirse versin asil milletimizi terör belasından kurtarmakta azimliyiz ve kararlıyız. Bunun için gereken güç ve kudrete de sahibiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "(Pençe-Kilit Harekatı bölgesi) Mağaraların içerisine telli haberleşme sistemleri bile kurmuşlar. Mağaralarda 6-9 aylık yiyecek ve mühimmat stoklamışlar. Her yeri mayın ve el yapımı patlayıcılarla tuzaklamışlar. Mehmetçik, bu bölgenin büyük bir bölümünü temizledi." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Güler, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün gündeme dair sorularını cevapladı.

Mehmetçiğin büyük fedakarlık ve kahramanlığıyla başarılı şekilde devam eden Pençe-Kilit Harekatı'nın yapıldığı Zap bölgesinde, terör örgütünün tahkimat ve faaliyetlerinin yoğun olduğunun bilindiğini belirten Güler, "Nisan 2022'de Pençe-Kilit Harekatı'na başladığımızda ve terör örgütünün inlerine tek tek girdiğimizde örgüt tarafından dağların içerisine kazılarak oluşturulan birbirine bağlı çok katlı mağara/sığınak yapısının, mühimmat ve yiyecek stoklarının bilinenden çok daha fazla olduğunu gördük. Mağaraların içerisine telli haberleşme sistemleri bile kurmuşlar. Mağaralarda 6-9 aylık yiyecek ve mühimmat stoklamışlar. Her yeri mayın ve el yapımı patlayıcılarla tuzaklamışlar. Mehmetçik, bu bölgenin büyük bir bölümünü temizledi." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri