Milli Marş’ın 89. yılı

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 89. yıldönümü dolayısıyla çeşitli partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve borsalar kutlama mesajı gönderdi.

KSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin günlerinde yazdığı ve Kurtuluş Savaşı günlerinin anlatıldığı İstiklal Marşı’nı, Türk Milleti’ne hediye etmiştir. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, o günkü Türkiye’nin bütün üzüntülerini, sıkıntılarını, hissiyatını, yaşananları satırlarla ifade ettiği İstiklal Marşı’nda, Türk Milletine ve Türk Milleti’nin bağımsızlığa duyduğu inancını en iyi şekilde anlatmaktadır. İstiklâl Marşı’mızın manasının gerçek anlamda hayatımızın her anında yön verici olmasını diliyorum.”
KTO BAŞKANI HÜSEYİN ÜZÜLMEZ
“Her dizesi Türk Milleti’nin bağımsızlık ve kutsal değerlerine olan inancına işaret eden İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Çanakkale’de başlayan Kurtuluş Savaşı’nda devam eden vatan savunması ruhunu destanlaştıran İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır.”
MÜSİAD KONYA ŞUBE BAŞKANI ASLAN KORKMAZ
“Yurdun birçok bölgesi işgal altındayken Türk milletinin bağımsızlığı ve bütünlüğü tehlikedeydi. Bu felaket günlerinde, Milli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından, düşmana karşı kenetlenmiş bağımsızlık andının coşkulu bir dille ifade edildiği Milli Marşımız, mücadele azmini perçinlemiş, cephelerde koşturan yiğit Türk evlatlarına, cepheye mermi taşıyan kadınlarımıza cesaret ve güç vermiştir.”
MHP İL BAŞKANI ALİ YÜCEL
Zaferle taçlanmış Milli Mücadele tarihimizin manzum bir destanı olan İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 89. yılını saygı, şükran ve gururla hatırlıyoruz. İstiklâl Marşımız, büyük Türk milletinin, niteliksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olmaya doğru yol aldığı bir kahramanlık ve kurtuluş destanıdır.
EĞİTİM-İŞ KONYA ŞUBE BAŞKANI VELİ DEMİR
“TBMM 89 yıl önce bugün Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı’nı ulusal marşımız olarak kabul etti. İstiklal Marşı o günden bugüne ulusal bağımsızlığımızın, bütünlüğümüzün, varlığımızın ve gelecek günlere olan inancımızın sembolü olmuştur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri