Milli heyecan Konya’da

A Milli Bayan Basketbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası maçları için hazırlık kampı Konya’da yapılacak. 20 Temmuzda başlayacak kamp yaklaşık bir ay sürecek
A Milli Bayan Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası maçları için hazırlık kampını Konya’da gerçekleştirecek. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılacak kamp 20 temmuzda başlayacak ve yaklaşık 1 ay sürecek. Bu kampın ardında A milli takım Ağustos ayında Avrupa şampiyonası eleme maçları oynayacak. Kırmızı-beyazlılar bu maçları da Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynayacak. Potanın perileri 2 Ağustosta Bulgaristan 11 Ağustos Macaristan ve 29 Ağustos tarihinde ise Karadağ ile oynayacak. A milli bayan takımı bu zorlu maçlar öncesinde ise 23-25 Temmuz tarihleri arasında ise Zafer Kupası adı altında Slovakya, Letonya ve İtalya takımları ile hazırlık maçları oynayacak. Basketbol severlerin bu tarihler arasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonunu doldurması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu bu tip organizasyonların Konya’ya verilmesinin büyük bir başarı olduğunu ve bayanlar kategorisinde ilk defa bir organizasyon olacağını ifade etti. Arıkoğlu, “ Konya, bayanlar kategorisinde ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu durum Konya’da bayan basketbolunun gelişimi açısından etkileyici olacaktır diye düşünüyorum. Bayanların basketbola olan ilgisi bu karşılaşmalardan sonra daha da artacaktır. Konya basketbolda uluslar arası organizasyonlar almaya devam ediyor. Ancak Türkiye‘de yapılacak Avrupa şampiyonasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu çok az bir farkla maçların oynanma hakkını kaybetti. Ancak ilerleyen yıllarda daha büyük salonlar yapılırsa Konya çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. İlimizde yapılacak bu organizasyona seyircinin göstereceği ilgi ne kadar büyük olursa ilerleyen yıllarda alınacak organizasyonlar da o kadar artar diye düşünüyorum. Grup eleme maçlarında Türkiye’nin seyirci desteğine çok ihtiyacı olacak bu nedenle tüm Konyalıları bu maçları izlemeye ve Türkiye’yi desteklemeye davet ediyoruz. Hatırlarsanız burada Efes Word Cup 7 organizasyonu yapmıştık ve her maçımızda 3 bin 500- 4 bin seyirci karşılaşmaları izlemişti. Konya’nın bu organizasyonlara gösterdiği ilgi ilerleyen yıllar için bir ölçü olacaktır. Farkındaysanız Konya ulusaldan daha çok uluslar arası organizasyonlar alıyor. Bunun devam etmesi ve daha büyük organizasyonların Konya’ya verilmesi de maçlara gösterilecek ilgiye bağlı diye düşünüyorum” diye konuştu.

A MİLLİ TAKIMIN MAÇ PROGRAMI

A Milli Takım’ın oynayacağı Zafer Kupası ve Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının programı şu şekilde: Zafer Kupası 23 Temmuz saat 19.00 Türkiye-İtalya, 24 Temmuz saat 19.00 Türkiye -Slovakya, 25 Temmuz saat 19.00 Türkiye-Letonya. Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının programı ise şu şekilde: 2 Ağustos Türkiye- Bulgaristan, 11 Ağustos Türkiye-Macaristan, 29 Ağustos Türkiye-Karadağ. Karşılaşmalar Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri