Milli Eğitim'in Sakladığı İdareci Listesini Türk Eğitim-sen Açıkladı

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanmayan okul idareci listesini Türk Eğitim-Sen açıkladı. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Milli Eğitim saklıyor, biz açıklıyoruz” başlığı...

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanmayan okul idareci listesini Türk Eğitim-Sen açıkladı. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Milli Eğitim saklıyor, biz açıklıyoruz” başlığı ile saklanan müdür atamaları listesini kamuoyu ile paylaştı.

Türkoğlu, sendika binasında düzenlediği basın açıklamasında, bin 384 idareci adayı eğitimcinin Bursa’da geçen haftalarda mülakata katıldığını hatırlatarak, "Mülakat sonuçlarına göre 13-18 Kasım tarihleri arasında 394 boş kadro için idareci tercihleri yapılacaktı. Ancak mülakat sonuçlarını pek çok ilin açıklamasına rağmen Bursa Milli Eğitim'i açıklamamış ve kozmik odada saklamıştır." dedi.

Bu durumun sıhhatli tercih yapma imkânını ortadan kaldırdığını, açıklık, şeffaflık ve adalet adına yüz karası olduğunu aktaran Türkoğlu, "Defalarca açıklanmasını talep ettiğimiz halde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu meşru talebimizi yok saymış ve listeyi yayınlamamıştı." şeklinde konuştu.

ONLAR YANDAŞLARA SAKLIYOR, BİZ TÜM EĞİTİMCİLERE AÇIKLIYORUZ

Bütün girişimleri neticesinde listenin tamamı olmasa da, önemli bir kısmını Bursa’daki eğitimcilerle bugün paylaşma imkanı bulduklarını aktaran Selçuk Türkoğlu, eğitimcilerin en azından eşit ve adil bir tercih yapma imkânına kısmen kavuşabileceğini aktardı.

Bursa Milli Eğitimi'nin yandaş sendikanın irtibat bürosu haline geldiğini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi: "Yapmış olduğu uygulamalar ve duyumlarımız gösteriyor ki yandaşlara kapalı kapılar ardında servis yapan Bursa Milli Eğitim'i, yandaş olmayanlara ikinci sınıf insan muamelesini çok görmekte. İdareci tercihlerinin 18 Kasım son gün olmasına karşın pek çok yandaş idareci adayı okulların şimdiden belli olduğunu ve parsellendiğini ifade etmektedir."

Listenin büyük bir kısmının www.bursa2.tesweb.org adresinde olacağını aktaran Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Türkoğlu, "Biz bilgileri yalnızca kendi üyelerine servis yapacak kadar düzeysiz bir zihniyete sahip değiliz. Bu nedenle ihtiyaç hisseden her eğitimci sendikamız adresinden listeye ulaşabilecektir. Eksik kalan bilgilerde bilahare yine siteden yayınlanacaktır." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve sorumluların ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma suçu ile işlediğinin altını çizen Türkoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Eğitimciler arasında ayırımcılık yapmak birisine devletin bütün imkânlarını kullandırırken, diğerine zenci muamelesi yapmak TCK’ya göre nefret suçu ve görevi kötüye kullanmaya girer. Buradan Milli Eğitim yetkililerini ve Veli Sarıkaya’yı uyarıyoruz 'ya devlet adamı olun, ya da defolun gidin”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri