'Milli Eğitime Siyaset Bulaştırılmış, İş Barışı Bozulmuştur'

Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, bu dönem eğitim camiasına büyük baskıların uygulandığına dikkat çekti. Artık öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve personelin birbirlerine selam vermeyecek pozisyona geldiğini...

Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, bu dönem eğitim camiasına büyük baskıların uygulandığına dikkat çekti. Artık öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve personelin birbirlerine selam vermeyecek pozisyona geldiğini savunan Dolgun, “Okullar gezildiğinde bunu görmek mümkün. Personel arasında ciddi bir soğukluk var. Eğitim çalışanları arasına nifak tohumları ekilmek isteniyor. Milli Eğitime siyaset bulaştırılmış, iş barışı bozulmuştur. Her alanda ‘benim adamım olsun’ çabasını güdenler, eğitimde ötekileştirmeyi başarmışlardır. Son yapılan müdür görevlendirmeleri bunu göstermiştir. Nitekim Adana’da puanlandırmaya tabi tutulan 100 sendikamız üyesi müdürden 10 tanesi görevlendirilmiştir. Dolayısı ile tüm bu olumsuz atmosfer öğrenci, veli ve öğretmenlere yansıyacak. Okullarda eğitim seviyesi git gide düşüyor." dedi.

Türkiye Kamu–Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı, Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, Türk İmar–Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, Türk Diyanet–Sen Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Demiröz, Kozan Türk Diyanet Vakıf-Sen Temsilcisi Mehmet Karaköse, Türk Enerji-Sen Çukurova Şube Başkanı Mehmet Yeyen, Türk Eğitim-Sen Adana 1. Nolu Şube Sekreteri Durdu Mehmet Girgiç ve Türk Eğitim-Sen Adana 1. Nolu Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Köşeli, Cihan Haber Ajansı Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Sendika yöneticileri ülkede her alanda hissedilen sorunlar üzerinde durdu.

'HÜKÜMET ALGI OYUNU YAPMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR'

Ziyarette eğitimdeki sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan Selahattin Dolgun, sendika olarak öğretmen rotasyonuna karşı olduklarını söyledi. Dolgun, bu girişimleri kargaşa oluşturmak için iktidar tarafından gerçek gündemin üzerini örtmek maksadıyla yapılan algı oyunları olarak değerlendirdi. Hükümetin algı oyununu yapmayı çok iyi bildiğini savunan Dolgun, şöyle devam etti: "Sadece eğitimde değil her alanda bunların durumu budur. İktidara geldikleri günden bu yana eğitim de yaptıkları ortadadır. Örneğin geçen yıl değişen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği üzerinden bir yıl bile geçmeden kaldırılmış yeni bir yönetmelik yayınlanmıştır. Eğitim milli olmalıdır. Gündelik değişen politikalarla eğitim yönetimi olamaz. Şimdi eğitimde neler oluyor? Dört yılını tamamlamış okul müdürleri puanlamalarında rezalet yaşanıyor. ‘İnsan satın alınacak bir meta değil, saygı duyulacak bir varlıktır, eşrefi mahlûkattır.’ diyerek kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih eden tüm okul müdürleri görevden alınıyor. TEOG yerleştirmeleri veliler ve öğrenciler için kâbusa dönüştü; nakiller halen devam ediyor. Özel okulları teşvik ederek 3 bin 500 TL ödeyenler devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıyor."

'HAKİM VE SAVCILARA SEÇİM RÜŞVETİ'

Eğitim çalışanlarının yıla ekonomik kayıplarla başladığını aktaran Dolgun, masa başında memuru satanların utanmadan ‘kazanım elde ettik’ diye ortalıkta gezindiğini iddia etti. Enflasyon farkı bile esirgenen memura inat savcı ve hâkimlere seçim rüşveti verildiğini dile getiren Dolgun, "Bunlar o kadar doğalmış gibi kamuoyuna aktarılıyor ki yüzleri bile kızarmıyor. Bu rüşvettir, korkunun çırpınışıdır. Başlarına gelecekleri bildikleri için ‘olmak ya da olmamak’ meselesinin yansımasıdır. ‘Eşyayı dahi incitme’ diyen bir medeniyetin mensupları olarak bugün birbirimizi incitme yarışı içine sokulmak istenmekteyiz. Daha fazla birleşmeye ihtiyacımızın olduğu bir ortamda bu kutuplaşma tarafımızca kabul edilmeyecektir. Kutuplaşmadan ve şiddetten nemalanan bu kişiler bunun veballini muhakkak ödeyeceklerdir." şeklinde konuştu.

Türkiye Kamu–Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı ise hükümetin okul müdürlerini atama biçimini, öğretmenleri rotasyona tabi tutması gibi uygulamalarını eleştirdi. Başarılı müdürlerin ‘hak, hukuk’ ayaklar altına alınarak yerlerinden edildiğini ileri süren Arabacı, "Olup- bitenler bizlerin zoruna gidiyor. Bu adetsizlikleri kınıyorum. Allah’larından bulsunlar." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri