Milli Eğitimde yanlışlara devam ediliyor

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunu 18 Temmuzda yayınladığını ve sendika olarak kılavuzda öğretmenlerin aleyhine olan birço

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunu 18 Temmuz’da yayınladığını ve sendika olarak kılavuzda öğretmenlerin aleyhine olan birçok hukuksuz durumu yargıya taşıdıklarını söyledi. Milli Eğitim’de öğretmenlerin il içi yer değiştirme işleminde yanlış üstüne yanlış yapmaya devam edildiğini belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, “Öğretmenler ilde açık olan okulların hangileri olduğu konusunda bilgi sahibi değildi. Eğitim İş Konya Şubesi olarak Konya Valiliğine yaptığımız başvuru sonucunda Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konya’da açık bulunan norm kadroları yayınladı. Bu durumdan memnun olmuştuk. Ama bugün nedense yayınlamadıklarını gördük. Baskılarımız sonucunda yayınlamak zorunda kaldığı okulların listesinden kimi okulların özellikle öğretmenlerin tercihlerinden saklandığı tespit ettik. Öğretmenlerimiz mağdur edilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü her zaman ki gibi öğretmenleri benim adamım ya da değil diyerek ötekileştirmektedir. Kendi yandaşlarını kayırabilmek için bu türden hukuksuzluklara meyil etmektedir” dedi.

İnternet’te öğretmenlerin başvuru sayfalarının olmadığını da belirten Şükrü Balun bu konuda şunları söyledi: “Buradan soruyoruz; Selçuklu İlçesinde İMKB İlkokulu ve Meram İlçesinde Mehmet Şükriye Sert İlkokulu neden Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayınladığı listede varken, öğretmenlerin internetteki başvuru sayfasında yoktur? Bu okulların öğretmen ihtiyaçları ne şekilde giderilecektir? Bu okulların kadroları hangi ayrıcalıklı öğretmenlere ayrılmıştır? Eğitim İş Konya Şubesi olarak bu türden öğretmenlerimizi mağdur edecek hukuksuz uygulamaların peşini bırakmayacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri