Milli Eğitim'de 36 Müdürü Görevden Alıp Tek Odaya Tayin Ettiler

Hükümet tarafından çıkarılan kanunla illerde görevlerinden alınan Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri, toplu halde bir odada duruyor. İzmir’de görevden alınan 28 ilçe müdürü ile sekiz il müdür yardımcısı, Karabağlar Halk...

Hükümet tarafından çıkarılan kanunla illerde görevlerinden alınan Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri, toplu halde bir odada duruyor. İzmir’de görevden alınan 28 ilçe müdürü ile sekiz il müdür yardımcısı, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde kendilerine gösterilen, içinde bir bilgisayar, iki toplantı masası ve sandalyeler bulunan 36 metrekarelik bir odada görevlendirildi. Durumu değerlendiren Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, görevden alınan müdürlerin her gün bu odaya gittiğini ve kendilerine hiçbir görev verilmeden beklediklerini kaydetti.

İzmir’de, Çeşme ve Karşıyaka hariç geri kalan 28 ilçenin Milli Eğitim müdürü ve İl Milli Eğitim'de görevli sekiz müdür yardımcısı görevden alındı. "Eğitim uzmanı" yapılan 36 müdür, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nin içinde beyaz tahtası, bir bilgisayarı, öğretmen masası, iki toplantı masası ve 20’yi aşkın sandalye bulunan bir odaya tayin edildi. Her gün buraya gelen eğitim uzmanları, imza atıyor ancak hiçbir iş verilmiyor. Adını açıklamak istemeyen, görevden alınan müdürlerden biri, "Odamızda her birimize yaklaşık 1 metrekare yer var ama sayımız kadar sandalyemiz yok. Nöbetleşe oturuyoruz." dedi. Bu odayı ofis olarak kullanmaları istenen eski müdürler, duruma tepki gösterdi. Kızağa çekildiklerini söyleyen eski ilçe müdürü, "İşleyen bir düzene çomak sokuyorlar. Eğitime verdikleri zararı, onlarca yıl telafi etmek mümkün olmayacak. Bir nesil onlar sayesinde kayıp." iddiasında bulundu.

Görevden alınan müdürlerden bir diğeri ise yerlerine vekaleten atanan kişilerin neredeyse tamamının, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen’e üye olduğunu iddia ederek, “Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nı parmağında oynatıyor. Ne isterse mutlaka yaptırıyor. Aslında bir ilçe Milli Eğitim müdürü sendikaya üye olamaz ancak yeni göreve gelen müdürler, vekaleten bu görevde oldukları için sendikadan istifa etmek zorunda değiller. Zaten bakanlık da kadro olmasına rağmen asaletlerini vermeyecek, çünkü ipler elinde olsun istiyor. İstediğini yaptırmak, hattâ bir faksla görevden almak bile bu şekilde çok daha kolay." dedi.

Durumu değerlendiren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Demir ise şunları kaydetti: “Bu arkadaşları, eğitim uzmanı olduklarını söyleyerek görevden aldılar. Yeni sıfatları bu ama ne iş yapacaklarını, görevlerinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Onlar da bilmiyor. Maalesef bu arkadaşların bugüne kadar olan deneyim ve birikimlerinin, özellikle 4+4+4 dönüşüm sürecinde kullanılması gerekirdi. Bu arkadaşlar şimdi âtıl bir durumda. Bir odada bu şekilde ne yaptıkları belli de değil, ‘Gidip geliyoruz’ diyorlar. İnsanların yıllardır emekleri var. Sonuçta siz bu emeği bir yasayla kaldırıp bir kenara koyuyorsunuz. Hiçbir kariyer, liyakat, ilke tanımıyorsunuz. Yasayla, ‘Ben atarım’ diyorsunuz. Bir gecede insanların yerine yenilerini getiriyorsunuz. Gelen arkadaşlarımızın da yarınları belli değil.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri