Milli Eğitim Şurası'nda Okul Güvenliği De Masaya Yatırılacak

Adana'da Milli Eğitim Şurası için ön hazırlık çalışması başladı. Eğitimcilerin yanı sıra idareci ve öğrenciler ile velilerden oluşan 200 kişinin görüşlerinin alınacağı çalışmanın ardından rapor hazırlanacak.     Milli...

Adana'da Milli Eğitim Şurası için ön hazırlık çalışması başladı. Eğitimcilerin yanı sıra idareci ve öğrenciler ile velilerden oluşan 200 kişinin görüşlerinin alınacağı çalışmanın ardından rapor hazırlanacak.

    Milli Eğitim Şurası Özel İhtisas Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gültekin, bu yıl 2-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Milli Eğitim Şurası'nın ön hazırlık çalışmalarının Adana'nın yanı sıra değişik illerde başlatıldığını bildirdi. Gültekin, ön hazırlık çalışmaları kapsamında, 4 ana gündem belirlendiğini hatırlatarak bunların öğretim programları ve haftalık ders çizelgesi, öğretmen niteliğinin artırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması ve okul güvenliği olduğunu duyurdu. Ankara'da bu konularla ilgili oluşturulan komisyonların konuları derinlemesine incelediğini aktaran Gültekin, iki gün sürecek çalışmanın bu açıdan önemli olduğunu aktardı.

    Vali Mustafa Büyük ise eğitim şuralarında önemli kararlar alındığını hatırlatarak "Şuralardaki kararların nüvesi burada yapılacak çalışmalarda ortaya çıkacaktır. Sahada olan sizlersiniz, ihtiyaçları bilen ve ihtiyaçları karşılamak üzere ortaya konan yeni düşünceleri çıkaran sizler olduğunuz için eğitim camiasına çok önemli bir katkı olacaktır." diye konuştu.

    Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, eğitimcilerle birlikte öğrenci velileri de katıldı. 4 ayrı komisyonun yapacağı çalışmalar 2 gün istişare edilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri