'Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ab'den Ne Kadar Hibe Kullandığı Bilinmiyor'

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Avrupa Birliği’nden ne kadar hibe kullandığının bilinmediğini belirtti.TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat konuya dikkat çekmek için yaptığı yazılı açıklamada,...

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Avrupa Birliği’nden ne kadar hibe kullandığının bilinmediğini belirtti.

TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat konuya dikkat çekmek için yaptığı yazılı açıklamada, MEB’in 2013 yılı bütçe giderinin yaklaşık 48 milyar olduğunu, bu bütçenin yüzde 69’unu personel gideri ve yüzde 10’unu personelin sosyal güvenlik primi oluşturduğuna işaret ederek, "Buna göre personel giderlerinin toplamda yüzde 79 olduğu görülmektedir." dedi.

Bakanlıkça, bütçeyle verilen ödenekler dışında, uluslararası anlaşmalar gereğince Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında 2013 yılında sağlanan fonlarından kaynak kullanılmasına rağmen, Bakanlık tarafından herhangi bir veri ve kayıt tutulmaması nedeniyle kullanılan fonun tutarının bilinmediğini vurgulayan Onat, bu satırların Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı 2013 Yılı Denetleme Raporu'nda yer aldığını ifade etti.

'BU HARCAMAYI YAPANLAR HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA AÇTIRMIŞ MIDIR?'

Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılı Sayıştay denetim raporunda MEB’in Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’ndan (IPA) ne kadar kaynak kullandığının belirlenemediğini kaydeden TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat, "Buna göre ilgili kayıtların tutulmadığı belirlenmiştir. Yani paranın harcandığı biliniyor; ancak bu paranın kimler ve nereye harcandığı bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanı bu harcamayı yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş mudur? Milli Eğitim Bakanı bu harcamayı yapanlar hakkında idari soruşturma açtırmış mıdır?" sorularını yöneltti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri