Milli Eğitim Bakanlığı Önünde ‘bilal Erdoğan’ Eylemi

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortaya çıkan ve milli eğitime müdahale eden ses kayıtlarını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları...

CHP Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortaya çıkan ve milli eğitime müdahale eden ses kayıtlarını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri Bilal Erdoğan’ı protesto etmek için öğle vaktinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. ‘Eğitim sistemini senden öğrenecek değiliz, Bilal eğitim beyindir, Eğitim para sıfırlamaya benzemez.’ dövizlerini taşıyan grup, ’Bilal elini eğitimden çek’ sloganlarıyla da Bilal Erdoğan’ı protesto etti.

'NABİ AVCI KUKLADIR, BAKAN DEĞİLDİR'

Protestocu grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, ”Başbakanın oğlu çıkıyor diyor ki; ’Bundan sonraki eğitim sisteminde kızlı erkekli ilkokuldan Anadolu Öğretmen Liselerine kadar hep birlikte bir ayar vereceğiz’ diyor. Ve bu toplantıyı bürokratlarla gerçekleştiriyor. Bürokratlar Başbakan’ın oğlundan hangi sıfatla, hangi vasıfla ondan talimat aldığını hala anlamış değiliz. Başbakan’ın oğlundan aldığı talimatları yerine getirmek için yola koyuluyor ve Milli Eğitim Bakanlığı’na geliyor. Bakanlık bürokratı olarak çalışıyor. Biz bugüne kadar milli eğitimde yapılan bütün hataları önceden öngördük ve uyardık. Biz bu hataları, yanlış uygulamaları, bu saçmalıkları Nabi Avcı’nın yaptığını düşünüyorduk. Her seferinde de Nabi Avcı’nın istifasını istiyorduk. Başbakan’ın oğlunun bir Milli Eğitim Bakanı’nın üstünde, talimat verebilen bir yetkide Türkiye Cumhuriyeti’nde milli eğitim politikası çökmüştür. Nabi Avcı kukladır, bakan değildir. Eğer kendisi bakansa bürokratlarını Başbakan’ın oğlunun masasına gönderip de onunla eğitim politikası üzerine bir toplantı gerçekleştirmesine engel olur. Bakanın bugüne kadar yaptığı hatalar sadece onun hataları değilmiş. Bu ülkenin gençlerinin kaderini ne yazık ki padişahın oğlu çiziyormuş.” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekletildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri