Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1 milyon 112 bin öğrenciyi ilgilendiren SBS sınavında puanın yanlış hesaplanması kararıyla ilgili öğrencileri rahatlatacak bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mahkeme kararıyla iptal edilen 2013 SBS yerleştirme sonuçları konusunda yaptığı açıklamada, sözkonusu sınav ile yerleşen öğrencilerin ve velilerin rahat olmalarını ve herhangi bir öğrencinin okulundan alınıp başka bir okula alınmasının sözkonusu olmayacağını ifade etti.

Bu arada bir gazetecinin iptal kararının zamanlamasının manidar olup olmadığı yönündeki soru üzerine Avcı, "Bugünlerde o deyim çok moda oldu. Ben söylemeyeceğim ama, mahkemenin bu kadar bekleyip bugün bu kararı alması da garip." yorumunda bulundu. 

İşte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklaması:

"Çocuklar müsterih olsun, merak edilecek bir durum yok. O kadar ay geçmiş, Aralık ayı geçmiş, sömestre on gün kalmış ve böyle bir karar gelmiş. Ama müsterih olsun çocuklar, rahat olsunlar. Hiç endişe etmesinler, MEB burada onların haklarını koruyacak her türlü tedbiri aldı. Mahkeme kararı onarsa, hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyecek şekilde elimizden geleni yaparız. Şimdi mahkeme kararını bekleyelim. Mahkemeler üzerinde telkinde bulunma hakkımız yok. Hayırlısıyla bölge idare mahkemesi inşallah bütün boyutlarıyla konuyu değerlendirir ve neticesi de herkesi rahatlatır. Her ne olursa olsun, MEB hiçbir öğrencimizi mağdur etmez. Onun da tedbirlerini alıyoruz. 

KAZANILMIŞ HAKTIR, ÇOCUKLAR RAHAT OLSUN

Karara itiraz yolu da açık olacaktır. Her halükarda şu an okullarda okuyan hiçbir çocuğun hakkı alınmaz, başka okula gönderilmez. Bunlar kazanılmış haktır. Çocuklarımız rahat olsunlar. Tatil geliyor, güzel güzel tatile hazırlansınlar. Velilerimiz de rahat olsunlar." 

MAHKEME NE KARAR VERMİŞTİ?

Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013'te 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, sınava katılan 718 adayın sonucunun yeniden değerlendirilmesinin puanlardaki standart sapmaları değiştireceği ve bunun da tüm öğrencilerin sıralamasına yansıyacağı gerekçesiyle sınav sonuçlarının, yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerek, iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Ankara 18. İdare Mahkemesinde dava açmıştı.

Mahkeme, dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri