Milletvekillerinin karnesi

Milletvekillerini İzleme Komitesi tarafından hazırlanan, Milletvekillerini İzleme ve Performans Raporuna göre en etkin Konya Milletvekilleri Mustafa Kalaycı, Atilla Kart ve Faruk Bal
Milletvekillerini İzleme Komitesi tarafından hazırlanan ve 1 Ekim 2008 ile 11 Ağustos 2009 tarihleri arasını kapsayan performans raporunda Konya Milletvekillerinin bir yasama yılında yaptıkları çalışmalar değerlendirildi. Komite Genel Koordinatörü Mustafa Durna, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer ve Noter Abdullah Akçay tarafından açıklanan raporda milletvekillerinin karneleri çıkartıldı.
Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında rapor ile ilgili açıklama yapan Komite Genel Koordinatörü Mustafa Durna, “Bu raporda TBMM genel durumunu, Parti Grupları ve milletvekillerinin TBMM 23. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarını değerlendirdik.
Milletvekillerimizin yıl içinde yaptıkları yasama ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra, diğer genel kurul etkinliklerini, genel kurul ve komisyon devamsızlıklarını, dokunulmazlığının kaldırılması istenenleri ve haklarında iddia edilen suçlamaları konu alındı” dedi.
Hazırlanan bu raporun 6. TBMM raporu olduğunu da ifade eden Durna, “TÜMİKOM bu raporuyla parti gruplarının ve milletvekillerinin yapmış olduğu çalışmaları görünür kılmayı, seçmenleri seçtikleri vekillerin performansları hakkında bilgilendirerek, oy tercihlerini daha bilinçli yapmalarına katkı yapmayı amaçlamıştır. TÜMİKOM aynı zamanda parti grupları ve milletvekillerinin TBMM 23. Dönem 3. Yasama Yılı içinde gerçekleştirdikleri etkinliklerini öne çıkartarak, kendileri ve partileri dışında bir seçmen hareketi tarafından, Türkiye seçmenine tarafsız ve yorumsuz bir şekilde duyurma ve tanıtma çabası içindedir” diye konuştu.
Konya Milletvekillerinin genel performans ortalaması yüzde 45.87 olarak kayıtlara geçerken Milletvekillerinin Bireysel performans dağılımında TBMM Genel Ortalamasının üzerine Konya’dan sadece Harun Tüfekçi AKP, Mustafa Kalaycı MHP, Atilla Kart CHP ve Faruk Bal MHP olurken diğer 13 milletvekili ise TBMM Genel Ortalamasının altında yer aldı.
Konya Milletvekillerinin diğer performansları kayıtlara şu şekilde kayıtlara geçti:
En etkin milletvekilleri: Mustafa Kalaycı MHP, Faruk Bal MHP ve Atilla Kart CHP.
Yasama Etkinliği: Mustafa Kalaycı MHP, Faruk Bal MHP ve Atilla Kart CHP.
Denetim Etkinliği: Atilla Kart CHP, Mustafa Kalaycı MHP ve Mustafa Kabakçı AKP. Etkinlik Kategorilerinde ilk üç sıra: Mustafa Kalaycı MHP, Atilla Kart CHP ve Ayşe Türkmenoğlu AKP.
Hiçbir etkinlik veri değeri bulunmayan: Ahmet Büyükakkaşlar AKP.
Hiçbir Yasama Denetim ve Yasama Etkinliği bulunmayan: Muharrem Candan.
Hiçbir denetim etkinliğinde bulunmayanlar: Abdullah Çetinkaya, Harun Tüfekçi, Ali Öztürk, Hasan Angı, Hüsnü Tuna, Kerim Özkul, Muharrem Candan ve Orhan Erdem AKP.
En çok genel kurul devamsızlığı olanlar: Atilla Kart CHP, Muharrem Candan AKP, Ahmet Büyükakkaşlar AKP ve Orhan Erdem AKP.
En çok komisyon devamsızlığı olanlar: Kerim Özkul, Mustafa Kabakçı ve Muharrem Candan AKP.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri