Milletvekillerinden hayırlı olsun ziyareti

AKP Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Orhan Erdem, Mustafa Kabakcı, Ali Öztürk, Hasan Angı, Harun Tüfekçi ve AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Mevlâna Üniversitesi, Mobilyacılar Odası, Minibüsçüler Odası ve KTO Karatay Üniversitesi’ne ziyaretlerde b
Vekillerin ilk durağı Rixos Otel yanında eğitim ve idare binasında tadilat çalışmaları devam eden Mevlâna Üniversitesi oldu. Ziyarette konuşan Milletvekili Sami Güçlü, son 2 yıldır eğitim alanında yapılan çalışmaları çok olumlu ve güzel bulduklarını söyledi. Güçlü, “Şu an Türkiye’de 140’tan fazla üniversite var. Konya’ya iki özel üniversite kazandırmak onur verici. İnşallah tamamına erer ve eğitim çalışmaları en kısa sürede başlar” diye konuştu. Konya’nın potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Güçlü, Konya’nın üniversite şehri olması için çalışmaların olduğunu söyledi. Güçlü, Selçuk Üniversitesi’ni yeniden yapılandırma çalışmalarının 2009 yılında gündeme geldiğini ve en yakın zamanda bu yapılanmanın tamamlanacağını belirterek, yeni kurulan Mevlâna ve KTO Karatay Üniversiteleri ile birlikte Konya’nın üniversite şehri olacağını belirtti.
540 ÖĞRENCİ ALINACAK
Milletvekillerine üniversitenin eğitim vereceği alanda yürütülen çalışmaları anlatan ve binayı gezdiren Mevlâna Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da, milletvekillerinin bu ziyaretinin kendilerini yüreklendirdiğini dile getirdi. Milletvekillerinin üniversitenin kuruluşu aşamasında kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Adam, “Bu üniversite hiçbir şahsın veya kurumun değildir. Üniversitemiz Konya’mızın, Türkiye’nin üniversitesidir” dedi. Üniversite hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Adam, tadilat çalışması yapılan yerlerinin geçici olduğunu burada 5 yıl eğitim vereceklerini ve daha sonra kendi binalarına taşınacaklarını ifade etti. Üniversitenin eğitim, mühendislik, hukuk, işletme ve tıp fakültelerinden oluşacağını belirten Prof. Dr. Adam, şu an eğitim ve mühendislik Fakültelerinin açılacağını ifade etti. Prof. Dr. Adam, gelecek yıl öğrenci alımına başlanacak olan üniversiteye ilk yıl 540 öğrencinin alınacağını sözlerine ekledi.
MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri