Milletvekilleri ve Sorgun sanayicilerle buluştu

AK Parti Milletvekilleri Hasan Angı ve Hüsnü Tuna, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, parti il yönetim kurulu üyeleri Büsan Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstere

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Türkiye'de insanların son 10 yıla göre çok daha mutlu olduğunu dile getirdi. 
Türkiye'nin her alanda çok güçlendiğini anlatan Angı, şunları kaydetti: ''Gerçekten şöyle 2010'a dönüp baktığımızda iyi ekonomi alanında bir sene geçirdik. İnanıyoruz ki, 2011 çok daha iyi geçecek. 2010'da şunu gördü herkes. Türkiye artık tüm ülkeler ile iyi ilişkiler kurdu. Her yanda bayrağımız dalgalanıyor. İşadamlarımızın insanımızın o ülkelere gittiğinde sığınacak bir kapısının olması çok önemli.'' 
Akyürek ise konuşmasında Büsan'ın ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu, 30-40 bin arasında insanın ekmeğini buradan kazanmasına vesile olduğunu söyledi. 
Ahmet Sorgun da, Büsan Sanayi Bölgesi'nin değerli işadamlarını bir arada görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Böyle güzel bir ortamın olduğu yerde dayanışmanın, birliğin ve başarının olmaması mümkün değil. Özel teşebbüsün önü açıldığında, ortam sağlandığında engel olunmadığında büyük başarılar beraberinde geliyor. Büsan da bunun en önemli örneğidir. Buradan binlerce insan rızkını temin ediyor. Bu anlamda sizler de bunun vesilesi oluyorsunuz. Büsan artık küçük geliyor. Burası daha ne kadar büyür bilemiyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz ki sizler büyüdükçe Konya da Türkiye'de çok daha büyüyecek.”
İşletmelerin kalifiye eleman sıkıntısına da değinen Sorgun, girilen hemen hemen her işletmede eleman arandığını ancak işletmelerin istediği nitelikte kalifiye eleman bulunamadığını belirterek, ''İşsizliğin olduğunu kabul ediyoruz. Ancak kalifiye eleman açığı da bir hayli yüksek. İşletmelerimiz de bundan oldukça şikâyetçi'' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri