Milletvekilleri, Parti Kapatmayı Saçlarını Kestirerek Protesto Etti

Güney Koreli milletvekilleri, Birleştrici İlerici Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu saçlarını kestirerek protesto etti.

Güney Koreli milletvekilleri, Birleştrici İlerici Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu saçlarını kestirerek protesto etti. Parti sempatizanları, yaşananları protesto etmek için ülkenin bir çok yerinde gösteri düzenledi.

Güney Kore Parlamentosu önünde buluşan 5 Birleştirici İlerici Parti vekili, saçlarını çok kısa kestirdi. Aralarında bayanların da bulunduğu milletvekilleri, ellerindeki dövizlerle partilerinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu protesto etti.

Meclisin ana binası önündeki eyleme bir çok kişi katılırken, protesto Güney Kore medyasında geniş yer aldı.

Güney Kore Parlamentosu'nda geçtiğimiz günlerde alınan tarihi kararda muhalefetin de desteğini alan iktidar partisi, Birleştirici İlerici Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına onay kararını meclisten çıkarmayı başarmıştı. Kararla, Güney Kore'de ilk defa bir siyasi parti kapanma aşamasına geldi.

Şimdiye kadar sık sık Kuzey Korecilikle ihtam edilen Birleştirici İlerici Parti'nin rejimi tehdit ettiği ve demokrasiye karşıt faaliyetlerde bulunduğu ileri sürülüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri