Milletvekilleri, Bakan Ala'nın Sorulara Cevap Vermemesine Tepki Gösterdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe ile kesinhesaplı görüşülmeye devam ediliyor.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde sorulara hiç cevap alamadıklarını ifade etti. "Yüce Meclisin üzerinde kendinizi asla göremezsiniz, sorularımıza yanıt vermek zorundasınız." diyen Çetin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası göreve başladığını hatırlatarak Ala'nın 17-25 yolsuzluk operasyonu püskürtme becerisine isnaden bakanlık verildiğini savundu. Ala'nın devletin yapısını değiştirme sözleriyle ilgili ise Çetin, "Düzen hayaliniz, Cumhuriyeti, demokrasiyi, çağdaş uygarlığı reddedip Ortaçağ kafasına uygun bir düzense, hayal görürsünüz. Gücünüz ne olursa olsun, hayal mahsulü bir dünyada yaşamış olursunuz." ifadelerini kullandı.

"Bakanlığınız el yordamıyla yönetiliyor." diyen Çetin, "Kafasının gerisinde düzeni gerçekleştirmek için toplumu sindirme, jopla, işkenceyle, toma ile tazzikli suyla bastırma için geldiğiniz gibi bir görüntü var. Demokrasiyi, Cumhuriyeti anlamaya ve onları korumaya davet ediyorum." diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, milletvekillerinin yasama ve denetleme görevi bulunduğunu hatırlattı. "Neden Meclise saygı göstermiyor sunuz, sorularımıza yanıt vermiyor musunuz?" diye soran Güneş, Bakan Ala'dan denetim görevine el vermesini isteyerek "Bu bir ayıptır. Burda birçok yanlışlık var." ifadelerini kullandı.

Ala'dan, örtülük ödenekteki artışı hatırlatarak ihtiyacın nerden kaynaklandığını açıklamasını isteyen Güneş, "Son dönemde bir debdebe merakı aldı. Sayın bakan siz de Ankara Valisinin konutuna yerleştiniz. Bu tabi olumlu bir gelişme değil." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri