‘Milletvekiliyken niye yapmadın?’

Seçim çalışmalarını sürdüren Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, isim vermeden Recep Konuk’u eleştirdi: “Vekillikleri döneminde elini taşın altına koymayanlar, bugün vaatlerde bulunuyor.”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerinin kurulduğu günden bu yana ilk defa 2023 yılı ve 2024 yılının ilk yarısında kar etmeye başladığını söyledi. Erkoyuncu, Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerinin kurulduğu günden bu yana ilk defa 2023 yılı ve 2024 yılının ilk yarısında kar ettiğini söyledi. Başkan Erkoyuncu kurumların ve işletmelerin son zamanlarda yanlış finansal kararlar, maliyetleri çok yüksek yapılandırmalar yüzünden ağır bir borç sarmalı içine girdiğinden artık yönetilemez durumda olduğunu ve görevi devraldıklarında durumu daha net olarak gördüklerini ifade etti.

MENFAATLERİNİZ FABRİKALARIMIZIN MENFAATLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Panagro başta olmak üzere diğer iştirak ve işletmelerin Konya Şeker’e yük olmaktan kurtarıldığını aktaran Başkan Erkoyuncu, “Fabrikalarımızın yönetilemediğini iddia ediyorlar. Bakınız Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesisimiz, kurulduğu günden bu yana ilk defa 2023 yılında kar etmeye başlamış ve 2024 yılının ilk yarısında da karlılık oranında rekor kıracağının müjdesini vermiştir. İyi yönetemediniz, şahsi menfaatleriniz fabrikalarımızın menfaatlerinin önüne geçti” dedi.

BUGÜN DAHA ÇOK PARA KAZANIYORUZ, SİZ YÖNETEMEDİNİZ

Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerinin, son 3 yılda önemli başarılar elde ettiğini de aktaran Başkan Erkoyuncu, “Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerimiz İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) prestijli Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2023 yılı sonuçlarına göre 322’inci sıradan 305’inci sıraya yükselerek sektördeki başarısını taçlandırmıştır. Bugün tesisimiz geçmişe göre çok daha fazla para kazanıyor. Sizin yönettiğiniz dönemde de süt 600-650 ton olarak üretiliyordu, bugün de 650 ile 750 ton arasında değişkenlik arz ediyor. Ama bugün daha çok para kazanıyoruz. Neden? Çünkü siz iyi yönetemediniz” şeklinde konuştu.

ÇOK ŞÜKÜR, ANGUS TÜRÜ İNEKLERİ GETİRİP DONDURUP ÖLDÜRMEDİK

Hayvan sayısının azaldığı konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Başkan Erkoyuncu, açıklamasının devamında şunları söyledi; “Hayvan teslim ettik hayvan sayısı azaldı” demiş. Evet, azaldı. Ülkemizde hayvancılık artık para kazandırmağı için azaldı ve bizde günün şartlarına göre hareket ettik. Öyle nam olsun şan olsun diye kargo uçaklarla İç Anadolu ovasında asla yetişmesi mümkün olmayan Angusları getirip dondurup öldürmedik çok şükür” şeklinde konuştu.

Seçim vaadi olarak konuşulanların zamanında yapılmadığını da vurgulayan Başkan Erkoyuncu, “Eleştirdikleri konularla ilgili vekillikleri döneminde elini taşın altına koymayanlar, bugün çıkıp vaatlerde bulunuyor. Bugüne kadar niye yapmadın? Şimdi ne değişti de seçim vaatleri olarak bunları konuşuyorsun? Ben sonuca bakarım. Sonuç 2021 öncesi ve bugündür” ifadelerini kullandı.

TORKU’YU TORKU YAPAN ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİDİR

Ramazan Erkoyuncu isminin Torku markasının önüne geçmesini doğru bulmadığını ifade eden Başkan Erkoyuncu, sözlerini şöyle tamamladı: “Beni eleştiriyorlar, “basından uzaksın, medyatik değilsin” diye. Medyatik olanları gördük, fabrikaların akıbetlerini gördük. Ben hiçbir zaman Ramazan Erkoyuncu’yu Torku markasının önüne geçirmedim, geçirmem. Torku’yu Torku yapan, çiftçimizdir, çiftçimizin alın teridir, emeğidir. Siyasi menfaatleri uğruna kurum gücünü arkasına almak isteyenler farklı çıkış yolları denesinler. Bu kurum kimsenin oyuncağı değildir”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri