Milletvekili Toptaş, Kuraklıktan Zarar Eden Çiftçinin Sorununu Meclis'e Taşıdı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Emirdağ ilçesinde yaşanan kuraklık sonucu zarar eden üreticilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.Toptaş, hububatını kaldıramayan çiftçilerin sorununu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in...

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Emirdağ ilçesinde yaşanan kuraklık sonucu zarar eden üreticilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

Toptaş, hububatını kaldıramayan çiftçilerin sorununu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplamasıyla soru önergesi verdi. Toptaş önergede, “Bakanlık olarak Emirdağ ve çevresi ilçelerde hububat üreten çiftçilerimizin zararları ile ilgili herhangi bir zarar tespit çalışması yapılmış mıdır? 2090 Sayılı Kanun kapsamında bazı illerde çiftçilerin mağduriyetinin giderildiği gibi Emirdağ ilçemizde ve çevresinde kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçimize her hangi bir yardım yapılmış mıdır?” diye sordu.

Emirdağ’da Bitkisel Ürün Tarım Sigortası bulunan çiftçilere ne kadar ödeme yapıldığını da soran Toptaş, sigortası olmayan ancak kuraklık nedeniyle hububat hasadını dahi yapmamış çiftçiye yardım yapılıp yapılmadığını cevaplanmasını istedi.

Toptaş, "Yapılmamış ise her hangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınız kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizin Tarım ve Kredi Kooperatiflerine, T.C Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırılması, mevcut kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi yönünde bir çalışma yürütecek midir? 2014 yılında Afyonkarahisar’da çiftçilere kuraklık nedeniyle ne kadar ödeme yapılmıştır?” sorularının cevaplanmasını istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri