Milletvekili Topal: Öğrencilere Tüberkülozlu Süt Mü İçirildi?

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) tüberküloz şüphesi bulunan hayvanlardan elde ettiği 4 ton sütü okul öğrencilerine aynı hayvanların etinin ise kurum çalışanlarına verildiği yönündeki...

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) tüberküloz şüphesi bulunan hayvanlardan elde ettiği 4 ton sütü okul öğrencilerine aynı hayvanların etinin ise kurum çalışanlarına verildiği yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınan iddiaların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergede şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığınız bünyesinde bulunan TİGEM’in Amasya Gökhöyük işletmesinde bulunan hayvanlarda 2012 yılında tüberküloz rastlandığı belgeler ile kayıt altına alınmıştır. İlgili mevzuat, işletmelerde tüberküloz şüphesi rastlanıldığında hayvanların Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilmesini ve uygun görülen işlemlerin yapılmasını söylemektedir.

Ancak Gökhöyük İşletmesinden il müdürlüğünüze herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Bu durum TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat ve Başmüfettiş Ali Böcügözlü’ye yazılı ve sözlü bir şekilde iletilmesine rağmen herhangi bir işlem başlatılmamış, bu süre zarfın içerisinde Gökhöyük İşletmesinden Ceylanpınar İşletmesine birçok hayvan transfer edilmiştir.

Tüm bu hukuksuzluklara ek tüberküloz şüphesi bulunan hayvanlardan alınan 4 bin kilo süt yetkisi olmadığı halde Gökhöyük İşletmesi tarafından çiğ bir şekilde Gökhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilmiş, buradaki hayvanların etleri Gökhöyük tesisinde çalışan memurlara dağıtılmıştır. Devlet öğrencilere tüberküloz şüphesi bulunan süt içirmiş, memuruna da aynı hayvanlardan et dağıtmıştır.

Tüm bu hukuksuzlukları yazılı olarak bildiren Gökhöyük İşletmesinde çalışan Veteriner Hekim beklenildiği gibi Amasya’dan Urfa’ya sürülmüştür. Yapılan bu sürgünde Genel Müdürlük, daha önce hiç uygulamadığı bir şekilde Veteriner Hekimin Urfa’da çalışacağı bölümü 'koyunculuk' olarak belirlemiştir. Babası ağır hasta olan ve refakat etmesi gereken bu memuru elinde raporları bulunmasına rağmen Amasya’ya gönderilmemektedir."

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Bakanlığınız tarafından TİGEM Gökhöyük İşletmesi hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma var mıdır?

TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat ve Başmüfettiş Ali Böcügözlü kendilerine yazılı bir şekilde iletilen durumla ilgili işlem yapmamalarından dolayı herhangi idari bir işlem başlatılmış mıdır, başlatılmadı ise başlatmayı düşünüyor musunuz?

TİGEM Gökhöyük İşletmesi yetkisi olmadığı halde bir okula nasıl çiğ süt vermiştir?

TİGEM kendi çalışanlarına tüberküloz şüphesi bulunan et vermiş midir?

Tüm bu işlemlerden sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı, Başmüfettiş, Gökhöyük ve Ceylanpınar İşletme Müdürlerinin halk sağlına karşı suç işlediğini düşünüyor musunuz?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri