Milletvekili listesi çalışmaları devam ediyor

Seçimlerde aday gösterilecek milletvekilleri netleşmeye başladı.

Cumhur İttifakı’nda bulanan MHP’nin listesini ittifaktaki diğer partilerden önce vermesi “restleşme ve kriz” olarak değerlendirilirken, Millet İttifakı’nda ise CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi tek liste üzerinden çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara’da siyasi partiler milletvekili liste hazırlıklarını sürdürüyor. Milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurumu’na ( YSK) teslim edileceği 9 Nisan’a sayılı günler kala Millet İttifakı partileri, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi ortak çalışma başlattı. Cumhur İttifakı’nda ise tansiyon yükselirken, MHP’nin milletvekili listesini erkenden sunması ittifak içerisinde tartışmalara neden oldu.

MİLLET İTTİFAKI TEK LİSTE ÜZERİNDEN ÇALIŞIYOR

Millet İttifakı partileri, yaptıklarını simülasyon ve anket çalışmalarının ardından ortak listeyle seçime girme üzerinde çalışıyor. Partilerin seçim komisyonu üyeleri gerçekleştirdikleri uzun süreli toplantılarla, ittifakın 301’in üzerinde milletvekili çıkarabileceğine işaret ediyor. Özellikle sinerjiyle birlikte ittifakın tek liste olması durumunda birçok ilde milletvekili çıkaracağı öngörülüyor. Millet İttifakı’nın listesini Pazar günü YSK’ya sunması bekleniyor.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA MHP KRİZİ

Cumhur İttifakı’nda ise MHP’nin listesini önceden açıklamasından dolayı ortak liste konusunda kriz yaşandı. Cumhur İttifakı’nda bulunan AK Parti, YRP ve BBP’nin kendi listesiyle seçime girmesi yüksek ihtimal olarak görülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek liste konusunda tavrının sürdürdüğü aktarılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri