Milletvekili konuştu: Konyalı 35 firma konkordato ilan edecek!

Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Konya'da yüzde 600 oranda karşılıksız çeklerin arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Konyalı 35'e yakın firma aldığım istihbarata göre adliyede konkordato ilan etmek için sırada bekliyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'i ziyaret etti.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya'nın bütün sorunlarıyla yakından ilgilendiklerine dikkat çekti. Şehirde yaşanan tüm sıkıntıları elinden geldiğince mecliste duyurmanın gayretini verdiğini belirten Bektaş, “Türkiye, ciddi bir ekonomik sorun ile karşı karşıya. Tüm sektörlerde sıkıntılar var. Suni gündemlerle iktidar ülkeyi oyalıyor. Konya'da yüzde 600 oranda karşılıksız çeklerin arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Ciddi bir işten çıkarma var. Konya'nın 100 yıllık firmaları konkordato ilan ediyor. 35'e yakın firma aldığım istihbarata göre adliyede sıra bekliyor konkordato ilanı için.

Tarımsal ürünlerin fiyatlandırılmasında ciddi problemler yaşanıyor. Çiftçi, üretimden uzaklaşıyor. Dün Ovakavağındaydım. Bir üretici 25 ineğini kesmiş. Bozkır Hamzalar Köyünden bir vatandaş aradı. Firmalar, süte para ödemiyormuş. 10 gündür de süt almıyorlarmış. Bu üreticimiz de hayvanlarını kesime gönderecekmiş. Dişi hayvan varlığında ciddi bir azalma olacak. Sorunların çözümüne yönelik gerçekçi bir yaklaşım yok. Biz, her sorunu biliyoruz ve çözüm önerilerimiz hazır. AK Parti'de halkın lehine bir bakış açısı yok” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen de CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri