Milletvekili Gürkan, Karataşlıların Ev Sevincine Ortak Oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karataş ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan evlerin anahtar teslim törenine katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karataş ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan evlerin anahtar teslim törenine katıldı. Milletvekili Gürkan, ev sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Karataş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan 21 konut törenle sahiplerine verildi. Karataş ilçesinde gerçekleştirilen ve AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş İl Genel Meclis Üyesi Kenan Küsgün, AK Parti Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül ve vatandaşların katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

Anahtar tesliminden sonra bir konuşma yapan Fatoş Gürkan; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket eden iktidarımız insan odaklı yapmış olduğu hizmetlere hız kesmeden devam etmektedir.” dedi. İnsanların daha iyi yaşaması için her geçen gün yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini aktaran Gürkan, “Dar gelirli vatandaşlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız ve özenle korunması gereken diğer kesimler için birçok düzenleme hayata geçirilmektedir. Artık, ‘sosyal devlet’ ilkesi, Anayasada yazan bir ibare olmaktan çıkarak, günlük hayata tatbik edilen bir ilke olmuştur. Engellilerimiz, yaşlılarımız, dul kadınlarımız, dar gelirli vatandaşlarımız, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz devlet tarafından daha çok korunup kollanmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız dâhil herkes genel sağlık sigortası kapsamına alınmış ve vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerin kalitesi artmıştır.” diye konuştu.


2012 yılı verileriyle Türkiye genelinde 2 milyon aileye yakacak yardımı yapıldığını dile getiren Milletvekili, “Yoksul ailelerinin okula giden çocukları için 2 milyar TL eğitim yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere 1 milyar TL’yi aşkın ayni ve nakdi yardım yaptık. Yine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından okullar açıldığında dar gelirli ailelerin çocuklarına giyim ve kırtasiye malzemesi temini için 700 milyon TL’lik kaynak aktarıldı. 50 bin dar gelirli ailenin, ayda 100 TL taksitle 20 yıl vadeyle ev sahibi olması sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından teslim edilen evleri ve aileleri ziyaret eden Gürkan, ev sahiplerinin mutluluklarına ortak oldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri