Milletvekili Dalbudak: Başörtüsüyle Meclis Çalışmalarına Devam Edeceğiz

Türkiye’nin en genç kadın milletvekili olan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, TBMM’ye başörtülü girecek.

Türkiye’nin en genç kadın milletvekili olan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, TBMM’ye başörtülü girecek. Hacdan kısa bir süre önce dönen, evli ve iki çocuk annesi Dalbudak, Meclis çalışmalarına başörtülü katılacağını açıkladı.

İnanan insanların inancının gereğini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Dalbudak, demokratikleşme paketiyle bunun gerçek olduğunu belirtti: “Hacdan yeni geldik. Çok güzel, çok ihlâslı bir yolculuk, çok güzel bir ibadet. Onun dönüşünde de çok değişik duygular içerisinde oluyorsunuz zaten. Geçen sene de gitmiştim, geldikten sonra o süreçte zaten böyle bir isteğiniz, talebiniz, böyle bir bakış açınız oluşuyor ama tabii geçen sene bu iş için uygun bir durum yoktu. Şimdi artık demokratikleşme paketiyle birlikte özgürlüklerin daha arttığı, daha özgür bir şekilde mütedeyyin insanların, inanan insanların daha inandığı gibi yaşadığı ve bu şekilde de kamuda bu sorunun çözülmesiyle birlikte TBMM de bir kamu kurumu olduğu için biz de orada artık böyle bir sorun olmadığından dolayı inşallah başörtüsüyle Meclis çalışmalarına devam edeceğiz.”

Nurcan Dalbudak, bunun Türk siyaseti için de önemli olduğunu ifade ederek, “İnşallah bu genç arkadaşlarımızla birlikte böyle bir görüntü, böyle kutlu bir görev arkasından da bu özgürlüğü yaşıyor olmak son derece gurur verici. Öncelikle tabii ki Allah'ın izniyle Allah indinde böyle bir karar almış olmak ve yaşıyor olmak çok özel. Türk siyaseti için de çok önemli bir durum, çok önemli bir gelişme, çok önemli bir süreç, bir girişim. İnşallah hayırlı olur ve bundan sonra da bu tür yasakların olmadığı Türkiye'de yaşamak dileğiyle diyelim.” şeklinde konuştu.

Merve Kavakçı olayını, "Yaşanmış çok acı hatıralar" olarak değerlendiren Dalbudak, “Milletvekili olarak Meclis'ten çıkarılmış olması, arkasından binlerce öğrencinin yurtdışında yaşıyor olması, işinden edilen, kamuda çalışan kadınların bir şekilde kamudan uzaklaştırılmış olması, eşinden ötürü, eşi başörtülü diye mağdur olan binlerce insan ve başörtülü okuyamayacağım deyip de, başörtülü çalışamayacağım deyip de bu işlerden, işinden, eğitim hayatından geri kalan binlerce insanı topyekûn toparladığınızda, bir sayı çıkardığınızda 100 binleri bulan bir rakam; dolayısıyla bu acılar çok bedel ödetti. İnşallah bundan sonra daha özgür, daha inandığı gibi, inandığı şekilde yaşayan insanların önünün açık olduğu bir Türkiye olacak. Bunun da bayraktarlığını yapıyor olmak çok büyük gurur verici, çok gurur verici bir olay. İnşallah hayırlı olur.” dedi.

Kadın Girişimci ve Kültür Derneği (KAGED) eski Yönetim Kurulu Başkanı da olan Nurcan Dalbudak, milletvekili olmadan önce TBMM Üstün Hizmet Ödülü almıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri