Milletvekili Çelebi: Ağrı’nın Hava Durumunu Tv'ler Vermiyor, Zoruma Gidiyor

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, TRT'de Ağrı’nın hava durumunun verilmemesini eleştirdi. Çelebi, "Acaba Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumlarını TRT’ye mi bildirmiyor. Ardahan’ın nüfusu 65 bin civarında ve her gün oranın...

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, TRT'de Ağrı’nın hava durumunun verilmemesini eleştirdi. Çelebi, "Acaba Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumlarını TRT’ye mi bildirmiyor. Ardahan’ın nüfusu 65 bin civarında ve her gün oranın hava durumu veriliyor ama 560 bin nüfus kitlesine sahip bir Ağrı ilinin hava durumu verilmediği zaman gerçekten benim zoruma gidiyor." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Görüşmelere Bakan Eroğlu’nun sunumu ile başlandı. Bakan Eroğlu’nun sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, bütçe üzerine görüşlerini dile getirdi. Ağrı’ya yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür eden Çelebi, "Patnos’ta kuş gözetleme kulemiz vardı, onlar bitti. Önümüzdeki hafta açılması düşünülüyor. Yine 4 adet bent son 2 yıl içinde yapıldı. Bu konuda da şükranlarımı sunuyorum. Eleşkirt, Doğubeyazıt ve Ağrı merkezde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Bunlar çok büyük bir özveriyle çalışılıyor." diye konuştu.

Ekrem Çelebi, Bakan Eroğlu’na 4- 5 soru sormak istediğini belirterek, "Ağrı’nın hava durumu gerçi sizleri ilgilendirmiyor ama şunu merak ediyorum. Ağrı 560 bin nüfus kitlesine sahip. Ancak Ağrı’da televizyonlarda hava durumu vermiyor. Televizyon sizin alanınız değil size bağlı da değil. Acaba Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumlarını TRT’ye mi bildirmiyor. Ardahan’ın nüfusu 65 bin civarında ve her gün oranın hava durumu veriliyor ama 560 bin nüfus kitlesine sahip bir Ağrı ilinin hava durumu verilmediği zaman gerçekten benim zoruma gidiyor. Ağrı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü açısından Erzurum’a bağlı. Ama önerim şu; bu bölge müdürlükleri lağvedilebilir mi? Bölge müdürlükleri genelde kendi illerine hizmet ediyor. Biz bu konuda gerçekten sıkıntılıyız. Erzurum Bölge Müdürü bize sıkıntı çıkarıyor diye söylemiyorum. Genel olarak Karayolları'nda da Devlet Su İşleri’nde de böyle. Bölge müdürlükleri lağvedilip normal il müdürlüklerine dönüştürülebilir mi? Ağrı’da dozer, kamyon, araç ve nakil TIR'larına ihtiyacımız var. Bu konuda iyi niyetlerinizi bekliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri