Milletvekili Bal: Bu Olay Geçmiş Olsun Sözleriyle Geçiştirilemez

Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki kazada hayatını kaybeden 18 tarım işçisinin ailelerini ziyaret eden MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, ‘’Bu olay, kazaydı, oldu bitti, geçmiş olsun sözleriyle geçiştirilemez.’’ dedi. Milletvekili Faruk...

Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki kazada hayatını kaybeden 18 tarım işçisinin ailelerini ziyaret eden MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, ‘’Bu olay, kazaydı, oldu bitti, geçmiş olsun sözleriyle geçiştirilemez.’’ dedi.

Milletvekili Faruk Bal, yaptığı açıklamada, her gece saat 04.00’te kahvaltılarını yanına alarak, 35 lira helal rızık için evinden çıkan tarım işçilerinin, ilkel ve son derece elverişsiz şartlarda taşındığını ifade etti. Bal, kaza günü işçilerin adeta eşya gibi üst üste doldurularak dolmuşa bindirildiğini kaydetti. Bal, 24 kişilik arabaya 46 kişinin bindirilmesi ve bunun denetlenmemesini sorumsuzluk olarak nitelendirdi.

Ölen 18 kişinin ve 25 yaralının sorumlusunun devleti yönetenler olduğunu kaydeden Bal, ‘’Bu fakir insanların ekmek derdi için çıktığı yolda devlet görevini yerine getirmemiştir. Jandarma yerine getirmemiştir, polis yerine getirmemiştir, belediye yerine getirmemiştir. Bu organlardan bir tanesi kontrol görevini yerine getirseydi 18 insan ölmeyecek, onlarca insan Isparta’da, Konya’da perişan olmayacaktı. Kazadan sonra ortaya çıkan sonuç ülkeyi yöneten iradenin sorumsuzluğunun ve AKP Hükümetinin uygulamalarıyla ortaya çıkmış kapitalist sistemin 18 can aldığı onlarca yaralı ve ailenin perişan edildiği bir durum ortaya çıkmıştır. Bu acı olaydan hepimiz sonuç çıkarmalıyız. Bu olayı kaderdi, kazaydı, oldu bitti, gelmiş geçmiş olsun sözleriyle geçiştiremeyiz, bu olay kapatılırsa önümüzdeki dönemde yine bu olaylar tekrar edecek, bundan önce de tekrar ettiği gibi ve onlarca insanın canı yanacaktır. Biz MHP olarak bu olayın takipçisi olacağız, hem Meclis'te hem yargıda mağdurların hukukunu savunmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.

"KAZA SONRASI DEVLET ACİZ KALMIŞTIR"

Kazanın ardından, kazada hayatını kaybeden veya yaralanan 46 insanın yakınlarına bir bilgilendirme yapılmadığını kaydeden Faruk Bal, bu insanlara bir bardak çay ikram edecek bir kriz masası dahi oluşturulmadığını belirtti. Bal, ‘’Kazanın ardından Akşehir’e geldiğimde kaza minibüsünde yakını olan birçok insan akşama kadar yakınının ölümü dirimi olduğunu bilmiyordu. Cebinde 5 lira parası olmayan bu gariban insanlar olmayan imkânlarıyla bazıları Isparta’ya bazıları Konya’ya giderek yakınlarını aramıştır. Devlet ne zaman var olacak? Devlet bu tür kriz anlarında bu insanların yanında yer alarak var olduğunu gösterir.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri