Milletvekili Ayhan: Akp, İmralı’nın Davulu İle Kandil'in Topuzu Arasına Sıkıştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bölücü örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine açıkça tehditler savurduğunu belirterek, "AKP, İmralı’nın Davulu ile Kandil'in topuzu arasına sıkışmıştır." dedi.Meclis'te basın toplantısı...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bölücü örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine açıkça tehditler savurduğunu belirterek, "AKP, İmralı’nın Davulu ile Kandil'in topuzu arasına sıkışmıştır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ayhan, kendilerinin ihanet süreci dediği çözüm olayının küskün aktörlerinin tekrar barıştığını ifade etti. Sürecin reytinginin düştüğünü fark eden BDP ile bu süreci kendisinin beka meselesi olarak gören AK Parti'nin, yıkım sürecinde yola devam kararı aldığını kaydetti. "Türkiye’nin yönetiminin AKP’den çıktığı görülüyor da Türkiye’yi BDP mi, İmralı mı yönetiyor?" diye soran Ayhan, şöyle devam etti: "Çözüm sürecine devam açıklamasını BDP’ye yaptırıyorsun. Ama o da işin gerçek sahibinin İmralı olduğunu söylüyor. Milli irade, ülkenin geleceği ile ilgili kararları alma ve kamuoyuna açıklama yetkisini İmralı’ya mı vermiştir? Oldu olacak Öcalan’ı basın toplantısına çıkarın. Halktan gerçekleri saklamayın. Milletin önünde tiyatro oynamayın. AKP, İmralı’nın Davulu ile Kandil'in topuzu arasına sıkışmıştır. İmralı’nın kaprislerine ve şantajlarına boyun eğmiştir. Yıkım süreci ortaklarının arasına kara kedi girmişti. Terör örgütü hükümete güvenmediğini açıklamış, üçüncü bir taraftan gözlemcilik talep etmişti. Bölücü örgüt, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine açıkça tehditler savurmaktadır. Bölgede kamu düzenini ele geçirmekte, AKP hükümeti hepsini sineye çekmektedir. Üstelik bütün olan bitenden Türk milleti adına hesap sorulacağına, terör örgütünün yıkım sürecini canlandıracak bir açıklama yapması ve müzakere masasına dönmesi dört gözle beklenmiş, arka oda diplomasileri ile ikna edilmiştir."

Başbakan'ın, Dersim isyanına katılan asileri mazlum göstererek selefinin yolundan gittiğini savunan Ayhan, teröristleri haklı çıkarma ve aklamanın AK Parti’nin fıtratında olduğunu ifade etti. "Dersim isyanını çıkaranların asıl amacı sömürgeci güçlere kiralık tetikçilik ve hizmetkarlık yaparak Türk milletini bölmektir." diyen Ayhan, şunları söyledi: "Dersim isyanını çıkaranlara Sayın Davutoğlu’nun sahip çıkması, PKK’lılar ile pazarlık masasına oturanların tavrı bizi hiç şaşırtmamıştır."

Kaçak saraya 1.4 trilyon, asgari ücretliye 1 lira zam verildiğini anlatan Ayhan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılan 'Kaç-Ak Saray'a 1 milyar 370 milyon lira harcayan hükümet, asgari ücrete 2015 yılında sadece günde 1 liralık zam yapılacaktır. AKP ekonomisinin alınteri ile çalışanları getirdiği nokta budur. 2015 yılında bütçede öngörülen yüzde 3+3 ün Türkçesi günde bir lira zamdı. Ayrıca işe gelir-giderken kullandıkları personel servislerinin kaldırılması da cabası. Yurtdışında ekonomiye duyulan güven ve ekonomimizin itibarı da darbe almaktadır. Türkiye ekonomisi için risk algısı her geçen gün kötüye gitmektedir. Türkiye’nin yabancı yatırımcıları etkileyen faktörlerinin başında gelen CDS endeksi risk primi, 2013 yılında 172 iken 2014 yılın ilk dokuz ayında 37 puan artarak 209’a çıkmıştır. Bu dönemde sadece Ukrayna ile savaşa giren Rusya’nın risk priminde böyle bir artış olmuştur. Son olarak ABD’deki Ziraat Bankası, kamuoyuna yansıyan kadarıyla FED’in denetimlerinden geçememiş bireysel bankacılık faaliyetlerine son vermek zorunda kalmıştır. Sorumlulardan hiçbir açıklama gelmemiştir." şeklinde konuştu.

HSYK’ya yaptığı atamalarla zihniyetini ortaya koyan seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın bu kez de YÖK Başkanlığına yaptığı yeni atama ile 'yandaş medya' düzenini üniversitelere taşıdığını dile getiren Ayhan, "Üniversitelerimizde adeta 'Alo Yekta' düzenini başlatmıştır. AKP iktidarı kendisini sefahat, israf, kibir sarayının duvarları arkasına hapsetmiştir. Bu millete vereceği hiçbir şey kalmamış tam tersine millete yük olmaya başlamıştır." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri