Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 13 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 22 Aralık 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yapı İşleri Alanında İşbirliği Protokolünün Onaylanması" hakkındaki karara göre inşaat işleri alanında dayanıklılığı sağlamak için taraflar, hakkaniyet, fayda ve mütekabiliyet esasına dayanarak bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımını kapsayan özel programlar ve projeler çerçevesinde işbirliği yapacak.

13 Kasım 2023'te Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması" hakkındaki karar da iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin güçlendirileceği alanları belirliyor.

18 Ağustos 2020'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültürel İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması" hakkındaki karara göre taraflar, iki ülkenin kültür ve sanat kurumları arasındaki işbirliğini geliştirmek hususunda çaba sarf edecek.

Karakas'ta 29 Nisan 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Arasında Eğitim Alanında İş Birliği Anlaşmasının Onaylanması" hakkındaki karar da Türkiye ile Venezuela'nın eğitim alanındaki işbirliğini eşitlik ve mütekabiliyet temelinde geliştirmeyi amaçlıyor.

Ankara'da 18 Ocak 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İş Birliği Anlaşmasının İlişik Notalarla Birlikte Onaylanması" hakkındaki karar, tarafların ilgili kurumları arasında eğitim alanında işbirliğini eşitlik ve karşılıklı saygı ilkeleri temelinde geliştirmeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri