Milletin meselesi iş ve aş!

MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, hükümetin ve milletin gündeminin farklı olduğunu belirterek, “Hükümetin derdi başkanlık sistemini getirmek. Milletin meselesi iş ve aştır “dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, parti il binasında düzenlediği basın toplantında ülke gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin bunca başarısızlığını 'başkanlık sistemi'ni gündeme getirerek, perdelemek için çalıştığını belirten Murat Çiçek, “Hükümet güzel ülkemizin hayat memat meselesi haline gelmiş olan sorunlarının tartışılmasını geri planda bırakarak bu seçimlerin adeta, başkanlık sistemine evet – hayır referandumu şeklinde geçmesini temine çalışacaktır. Oysa başkanlık sisteminin olumlu veya olumsuz yanları bir tarafa, aziz milletimizin hiçbir derdine deva olmayacağı ortadadır. Bu durum sadece, kendilerini kurtarmak ve kanlı terör örgütüne ve onun başındakilere verdikleri sözleri yerine getirmek için tamamen şahsi meseleleridir, asla milletin meselesi, ülkenin meselesi değildir. Milletin meselesi başkanlık sistemi değildir. Milletin meselesi iştir, aştır, gırtlağına dayanmış olan borçlarıdır. Milletin meselesi, iş adamı ve üretici için ayakta kalma mücadelesidir. Çalışanlar için hayatta kalma mücadelesidir. Baba kredi almış ödeyememiş, eve haciz gelmiş, oğlu adeta kendi geleceğini ipotek edercesine kredi çekip, haczi durdurmaya çalışmaktadır. Bu ve benzeri örnekleri gözü olanlar her gün görmekte ve yaşamaktadırlar. Televizyonlarda banka reklamlarında, başı sıkışan baba, on yaşlarındaki oğlunun elinden tutup, çözüm diye bankaya götürmekte ve bunları seyreden tazecik dimağlar faiz lobisinin eline teslim edilmektedir” dedi.

OLUK OLUK MÜSLÜMAN KANI AKIYOR

“Milletimiz ve ülkemiz için mesele, çevremizin terör örgütleri ve onların arkasındaki emperyalistlerce kuşatılmış olmasıdır” diyen Çiçek, şunları söyledi: “Asıl mesele İsrail’le, Amerika’yla komşu olmamızdır. Oluk, oluk akan Müslüman kanıdır. Ülkemizin bu bataklığa çekilip bölünmesi ve Sevr tuzağının hayata geçirilmesi tehlikesidir. Milletin ve ülkenin meselesi, hırsızlık ve yolsuzluklar, israf ve kayırmalar, haksızlık ve hukuksuzluklarının ayyuka çıkması, insanların seslerinin kısılması ve boğazlarının sıkılmasıdır. İktidarlarına payanda olan çevrelere verdikleri sözleri yerine getirmek telaşında oldukları aşikârdır. Çünkü bu sözleri yerine getiremezlerse akıbetleri pek fecidir. Açık ve gizli tehditler almaktadırlar ve kendilerini kurtarmak için memleketi uçuruma sürüklemekten çekinmeyecekleri anlaşılmaktadır.

Öyle anlaşılıyor ki, İmralı ile vardıkları uzlaşma neticesinde HDP seçime parti olarak girip baraj altı kalacaktır. HDP baraj altı kalınca, AKP anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşacak ve kendilerine dayatılan özerklik ve arkasından ülkeyi bölme, parçalama misyonunu tamamlamak yolunda gerekli mayınları döşeyecektir. Diğer yandan PKK’lılar mağdur oldukları gerekçesi ile seslerini yükseltip ABD ve Avrupa’yı arkalarına alarak, daha da çok şeyler isteyecekler ve ülke kaosa sürüklenip son perde oynanacak, BOP projesinin gereği yerine getirilecektir.”

DIŞ POLİTİKA ÇELİŞKİLER ÜZERİNE KURULU

Dış politikanızı gerçekler ve gereklilikler üzerine oturtulması gerektiğini belirten Çiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Barış içinde komşularla ortak projeler oluşturularak emperyalistlerin dayattığı BOP zincirini kırıp parçalamak bizim için zor değildir. Çünkü biz kimseye gebe değiliz ve gücümüzü imanımızdan alıyoruz. Başbakan gibi, bağırıp çağırıp nutuk atmakla meseleler çözülmez. 'Hırsızlık yapanın kolunu koparırız' deyip, ayakkabı kutularındaki paraları faiziyle beraber teslim edeceksin. Üstüne üstlük Yüce Divan'dan kurtarıp aklayacaksın, bir yandan 'Peygamberimize laf söyletmeyiz' deyip, öbür taraftan karikatürcülerin merasimine katılacaksın. İsrail’e atıp tutacaksınız, Gazze’den kalkan füzeyi, Malatya’daki üstten haber verip İsrail’in savunmasına katkı sağlayacaksınız, Kerkük petrollerini Hatay’dan İsrail’e akıtacaksınız. Müsaade etmeyiz, kabul etmeyiz deyip ülkenin bir bölümünü PKK’ya teslim edeceksin.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri