‘Millet zorlama ile ‘hayır’ demez’

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Ali Öztürk, MHP ve CHP’nin Konya mitinglerini değerlendirerek, muhalefetin referandumda takındığı tavrı eleştirdi. Öztürk; “Her iki partinin mitingindeki katılıma bakıldığında yine de ‘Yıkılm
Öztürk, “CHP ve MHP de Konya’da  miting yaptılar. Seçimlerde işbirliği yapan bu partiler, mitinglerinde de güç birliği yaptıkları halde, katılıma bakıldığında yine de yıkılmadım ayaktayım kabilinden birer mitingdi. Sadece bu görüntüler bile CHP ve MHP’nin milletin iradesini sağduyusunu tersine ve zorlama ile “hayır” dedirtemeyeceğinin ifadesidir” dedi. Ali Öztürk şöyle devam etti: “CHP ve MHP liderleri, yine bilinen samimiyetten ve konudan uzak sözlerini tekrarladılar. Anayasa gibi çok önemli konuda görüş ve düşünceleri olmayanlar, iftiraya sığınıyorlar. Hâlbuki Konyalı hemşerilerimiz, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’den dürüst açıklamalar beklediler. Mesela; Türkiye ve Konya için projeleri nelerdir, Anayasa tasarısının hangi maddesine hangi gerekçe ile karşı çıkıyorlar, hangi maddesi PKK ile ve ne şekilde ilişkili, hangi madde gizli gündeme delalettir, sorularına cevap vermeliydiler.”
Ali Öztürk, duyarlı vatandaşların 12 Eylül’de sandığa giderek ‘evet’ oyu ile Türkiye’nin şahlanışını sağlayacağını belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri