Millet, sevgisini gösterdi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen: Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın vefatının ardından oluşan tabloda halkımız, Milli Görüşe olan sevgisini gösterdi
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, düzenlediği basın toplantısında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ve Konya’nın manevi mimarı Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin vefatının ardından bazı gelişmeleri değerlendirerek seçim sürecine doğru çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değinen Şen, “Sözlerimin başında Rahmeti Rahman’a uğurladığımız Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve bir dönemde partimizin milletvekilliğini yapan Tahir Büyükkörükçü Hocamıza Cenabı Hak’tan rahmetler niyaz ediyoruz. Konya’mıza ve İslam Âlemine başsağlığı diliyorum. Yaşadığımız bu vefatlar sonrasında bir kez daha şu gerçek görüldü ki güzel insanlarımızı kaybettikten sonra onların değerlerini ancak anlayabiliyoruz keşke onların sağlıklarında farkı fark edebilsek. Erbakan Hocamızın vefatı sonrasında basında yer aldığı şekliyle çok değişik kesimlerden Erbakan hocamızla alakalı yapılan açıklama ve değerlendirmeler hocamızın 40 yıldır hakim kılmaya çalıştığı fikirlere Türkiye’miz siyasetinin ne kadar büyük ihtiyacı olduğunu gösterdi” dedi.
Konuşmasına Milli Görüş’ün önemine dikkat çekerek devam eden Şen, “Sağından-soluna, liberalinden-radikaline kadar tüm Türkiye 72 milyonu ile şunun tescilini yapmıştır. Milli Görüş bu milletin asli görüşüdür. Erbakan Hocamızın siyasette, sanayide, eğitimde, kültürümüzde, dış politikada, sosyal hayatımızda ortaya koyduğu görüşler tüm kesimler tarafından tartışmasız benimsenen ve üstünlüğü kabul edilen görüşlerdir. Takdiri ilahiye bakın ki Erbakan Hocamız hayatta iken gerçekleri göğüslerinde saklayanların hepsi konuşmakla anlatmak ihtiyacı hissetti ki yakın tarihimizin saptırılan gerçekleri en gerçekçi haliyle halkımızın gözleri önüne serildi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hak ve hakikat her zaman güçlüdür. Hocamızın vefatının ardından onun devlet adamlığındaki derinliği konuşuldu. Türk siyasetine inançlı insanların nasıl el atmasını sağladığı konuşuldu. İlim dünyamıza, yaptığı büyük katkılar konuşuldu. Ağır sanayi hamlelerindeki haklılığı konuşuldu. D–8’i kurarken egemen güçlere karşı nasıl meydan konduğu konuşuldu. Erbakan hocamız daha çok konuşulacak, çünkü bizler talebeleri olarak biliyoruz ki onun derinliğini ve hedeflerindeki zenginliği bu toplum henüz fark edebilmiş değil” diye konuştu.
12 Haziran seçimlerine en hızlı şekilde hazırlana partinin Saadet Partisi olduğunu özellikle vurgulayan Şen, bu kapsamda mahalle temsilcileri, sandık baş müşahitlerinin eğitim çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Kalan 85 günlük süreç içerisinde tanıtım faaliyetlerini en güzel şekilde gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Şen, “Seçim takvimi içerisinde partimizin aday adayları ve akabinde aday belirleme süreci devam etmektedir. Buradaki heyecan makam ve menfaat hırsına bağlı olan bir heyecan değil. Bazı partilerde adeta bir emar filminde gözüktüğü gibi menfaatin ve benliğin ortaya çıkışın itişmelerini görüyoruz.  Bu insanlar ruh köklerinden nasıl uzaklaşmışlar. Halkımızın bu menfaat yarışını esefle izlediğini biliyoruz. Böyle bir olumsuzluğa düşmedik, düşmeyeceğiz.”
24. dönem milletvekilliği genel seçim için adaylık müracaatının 22 Mart 2011 tarihinde sona ereceğini de belirten Şen,  “25–27 Mart tarihleri arasında teşkilatımızda temayül yoklamaları, 28-Mart- 4 Nisan tarihleri arsında genel merkez mülakatları yapılacak. 11 Nisan tarihinde aday listemiz YSK’ ya verilecektir. 13–17 Nisan tarihleri arasında aday tanıtım programı yapılacak.  Önce ahlak ve maneviyat ilkesini her çalışma alanında vazgeçilmez prensip olarak kabul eden partimizde adaylarımızı belirlerken temel vazgeçilmez kriterlerimizin yanında, ‘Görev verilir ve görev yapılır’  ilkemizi hep uygulayacağız. Partimiz il ve ilçelerden aday adaylığı için şimdiye kadar müracaat eden 37 arkadaşımız olmuştur. Bu arkadaşlarımız basın yoluyla müracaat yapmayı uygun görmemişlerdir. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. En liyakatli, hizmetin delisi, halkıyla bütünleşen kadronun ancak Saadet Partimizden çıkabileceğine olan inancımı bir kez daha ifade ediyorum. Seçim sürecinin ve seçimlerimizin ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek tüm hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri