‘Millet ordusuyla tarih yazdı’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yokluk içindeki bir milletin ordusuyla bütünleşerek tarih yazdığını söyledi.

Pekyatırmacı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından birisi olmuştur. Bu bağımsızlık mücadelesi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos zaferi, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli göstergesidir. Ve bu zafer sadece askeri bir başarı olmayıp, aynı zamanda milletin birliğinin, beraberliğinin ve vatan sevgisinin en büyük göstergesidir.

Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da canlarını feda eden kahramanlarımız vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve daha ileriye taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük zaferin tüm kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri