Millet Mahallesi'ndeki Okul İnşaatı Bir Ay İçerisinde Bitecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu’nun 1 ay içinde tamamlanacağını ve 2014 – 2015 eğitim öğretim döneminde faaliyete başlayacağını söyledi.Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu’nun 1 ay içinde tamamlanacağını ve 2014 – 2015 eğitim öğretim döneminde faaliyete başlayacağını söyledi.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu, 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilere açacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın yaşanabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarına hızla devam ettiğini belirten Başkan Altepe, özellikle hizmetin az ulaştığı bölgelerde yeni tesislerin kurulmasına önem verdiklerini söyledi.

Başkan Altepe, Ankara Yolu altındaki yerleşim yerlerinden biri olan Millet Mahallesi’nde yaşanan sorunları da bildiklerini kaydederek, "Millet Mahallesi’ndeki en büyük sıkıntılardan biri, uzun yıllardır özlemle beklenen okulun yapılmasıydı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Millet Mahallesi’nin bu eğitim öğretim sezonunda da okulsuz kalmaması için, kısa süre önce başladığımız okul inşaatını hızlı bir şekilde tamamlayıp çevre düzenlemesiyle birlikte bir ay içinde mahallemize örnek bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Millet Mahallesi’nin kalbinde kurulan tesis hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, "Millet Mahallesi’ne bin 200 metrekare taban alanlı, 8 derslikli güzel bir okul kazandırıyoruz. Isıtma sistemleri ve laboratuvarlarıyla birlikte tüm donanımlarının yapıldığı okulu zamanında tamamlayabilmek için de ekiplerimiz burada gece gündüz çalışıyorlar." dedi. Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyle de eğitime katkı sağlamayı hedeflediğini belirterek, Millet Mahallesi’ndeki öğrencilerin bu sayede okullarına yaya mesafede ulaşabileceklerini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri