“Millet Bahçelerinin ihale aşamaları nasıl yürütülmektedir?”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, millet bahçeleriyle ilgili iddiaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, tartışmaların odağında bulunan millet bahçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, millet bahçelerinin ihale usulünü, maliyetini ve kaç adet yapılacağını sordu.

“BAKANLIĞIN BİLGİLENDİRME YAPMASI GEREKİYOR”

Millet bahçeleriyle ilgili yeterli bilginin bulunmadığını söyleyen Karaduman, “İddialara göre projelerin ihale aşamasında usulsüzlük yapıldığı, maliyetinden daha yüksek bedeller ödendiği ve ihtiyaca göre değil, yüklenici firmalara getirisine göre projelendirmelerin yapıldığı söylenmektedir. Bakanlığınızca bu iddialar hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“KAÇ MİLLET BAHÇESİ YAPILDI? ”

Çevre Bakanı Kurum’a 5 soru yönelten Karaduman, “2018 yılından bu yana toplamda kaç adet millet bahçesi yapıldı? Yapılan millet bahçelerinin hazineye maliyeti ne kadar oldu? Yapılması planlanan bütün millet bahçeleri sonucunda toplam maliyetin ne kadar olması planlanıyor?  Henüz yapımına başlanmamış olan kaç adet millet bahçesi projesi bulunmaktadır? Projelerin ihale aşamaları nasıl yürütülmektedir? İhale usulü ve şartları nelerdir?” diye sordu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri