Mililer’in kader maçı

A Milli Takım, grubundaki 8. maçında bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Estonya galibiyeti ile moral bulan ay-yıldızlılar zorlu deplasmandan üç puanla dönmek istiyor
A Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 8. maçında bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.00’de başlayacak müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca yönetecek. Bartolo’nun yardımcılıklarını Jose Manuel Silva Cardinal ve Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra. Grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşma FOX TV’den naklen yayınlanacak. Türkiye’nin yer aldığı 5. Grup’ta yarın ayrıca Ermenistan-Belçika ve İspanya-Estonya maçları oynanacak.
MİLLİ TAKIM GALİBİYETE KOŞULLANDI
Bosna-Hersek ile oldukça önemli bir karşılaşmaya çıkacak Türk Milli Takımı, galibiyete koşullandı. Puan kaybına tahammülü olmayan milliler, Estonya’nın ardından Bosna-Hersek’i yenerek, hem gelecek yıl Güney Afrika’da düzenlenecek 19. Dünya Kupası finallerine gidebilmek için play-off oynama şansını sürdürmek, hem de kısa süreli periyotlarda yapılan resmi maçlarda üst üste iki galibiyet alma konusundaki başarısız grafiğine de son vermek amacında. Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 25 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında cumartesi ve çarşamba günleri, 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi. Milliler, 25 maçlık serinin 19’unda, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi. Türkiye, bu periyotta 2 maçı birden en son 2007’de Norveç ve Bosna-Hersek önünde kazandı.
TÜRKİYE İLE BOSNA-HERSEK 5. RANDEVUDA
Bosna-Hersek ile yapacak Türk Milli Futbol Takımı, rakibiyle 5. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Takımı, Bosna-Hersek ile daha önce yaptığı 3’ü resmi, 1’i özel toplam 4 maçtan 2’sini kazandı, 2’sini yitirdi. Bu maçlarda toplam 5 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 6 gol gördü. Türkiye, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan ve mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu zorlu maç öncesi, Bosna-Hersek ile daha önce deplasmanda yaptığı 2 maçı da kaybetti. Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da 16 Ağustos 2000 tarihinde yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna’da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi.
Türkiye, 21 Kasım 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçını Nihat Kahveci’nin golüyle 1-0 kazanarak, final biletini aldı. İki ülke A milli takımları en son 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 11 Ekim 2008 tarihinde İstanbul’da karşılaştı. BJK İnönü Stadı’ndaki maçı Türkiye, Dzeko’nun kendi kalesine ve Mevlüt Erdinç’in golleriyle 2-1 kazandı.
A MİLLİ TAKIM 466. MAÇA ÇIKIYOR
A Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri maçıyla birlikte 466. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 244’ü resmi, 221’i özel olmak üzere geride kalan toplam 465 maçta 164 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 190 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 601 gol atarken, kalesinde ise 709 gol gördü. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise A Milli Futbol Takımı’nın 5. Grup’taki 8. maçında, 90. milli sınavına çıkacak. A Milli Futbol Takımı’nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag’da Danimarka’ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005’de Sofya’da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, takımın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran ve sözleşmesi 2012 yılı sonuna dek uzatılan Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 89 maçta, 42 galibiyet, 25 beraberlik, 22 yenilgi alırken, 133 gol atıp, kalesinde 98 gol gördü. Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim’in ikinci döneminde yaptığı 29’u resmi, 26’sı da özel toplam 55 maçtan 25’ini kazandı, 17’sinde berabere kaldı, 13’ünü ise yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri