Teknoloji her ne kadar gelişse de bazı durumlarda insan gücü ve kontrolü önemi sürdürmektedir. Yani teknoloji ne kadar ilerlese de insan gücüne duyulan ihtiyaç hiçbir zaman son bulmayacak gibi duruyor. Buna robotlu bir dünya dahil. Çünkü bazı durumlarda sadece insanların görebileceği, anlayabileceği sorunlar ortaya çıkabilir.
Laboratuvar ortamlarında kullanılan mikro terazi, çok çok küçük hassasiyet derecelerinde tartım yapabilmektedir. Bu nedenle özellikle araştırma geliştirme laboratuvarları ile ilaç sanayi laboratuvarları için önemli bir cihazdır.
Mikro Terazi Nedir?
Mikro terazi, çok küçük birimlerde tartım yapmasının yanı sıra aynı zamanda da çok küçük hassasiyet derecelerinde tartım gerçekleştirebilen tartım cihazlarıdır. Hassasiyet derecelerinin yüksek olması nedeniyle birçok açıdan fayda sağlamaktadır. Ayrıca maksimum tartım kapasiteleri marka ve modele göre değişkenlik gösterse de 52 grama kadardır. Bu nedenle de laboratuvar ortamında kullanılması avantajdır.
Özelikle ARGE laboratuvarlarında mikro terazi bir temel ihtiyaçtır. Bu laboratuvarlarda ortaya çıkan araştırma buluşları için kullanılan maddelerin çok ama çok küçük değerlerde olduğunu düşünürseniz bu durumu anlayabilirsiniz.
Mikro Terazi Kullanım Alanları
Mikro terazi genel olarak laboratuvar da kullanılmakla birlikte farklı kullanım alanları da bulunmaktadır. Mikro terazi kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;
- Kalite kontrol, analiz ve ürün geliştirme laboratuvarları
- İlaç endüstrisi
- Biyoteknoloji endüstrisi
- Kozmetik endüstrisi
- Tıp ve sağlık endüstrileri.
Mikro Terazi Özellikleri
Mikro terazilerde gelişen teknolojiye uyum sağlayan cihazlardandır. Bu tartım cihazının genel olarak özelliklerine bakacak olursak;
- Elektronik seviye gösterimi
- Taşınabilirlik
- USB flaş bellek ile bilgi alış verişi
- Infrared proximity sensörler
- Haberleşme bağlantıları
şeklinde sıralayabiliriz. Elbette bunlar genel özellikleridir. Bu özelliklerinde dışında teknolojik özellikleri de bulunmaktadır. Öyle ki haberleşme bağlantılarını açacak olursak wi-fi, Ethernet, USB, in-out, rs232 gibi bağlantı noktalarını görebiliriz. İnfrared proximity sensörler sayesinde de yazdırma, dara almak, sıfırlama gibi özellikleri görebiliriz.
Daha önce de dediğimiz gibi mikro teraziler yüksek ölçüm hassasiyetlerine sahiptir. Marka ve modele göre değişkenlik gösterseler de 0.00001 gram gibi hassasiyet derecelerine sahip mikro teraziler bulunmaktadır.
Mikro Terazi Fiyatları
Mikro terazi fiyatları genel itibariyle marka ve modele göre değişmektedir. Fiyatlara bakmak için Baykon adresini ziyaret edebilirsiniz.