Migrenin tedavisi var

Dr. Şenol Peker, halk arasında tedavisi mümkün olmayan bir rahatsızlık gibi görüldüğünü bildirerek, bunun yanlış bir konu olduğunu ve migrenin tedavi edilebildiğini belirtti
Özel Selçuklu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Şenol Peker, “Toplumun büyük bir kesiminin problemi olan baş ağrıları çekilmesi zor hale gelebilir. Çoğu insan baş ağrılarıyla değişik dönemlerde karşılaşır ve çareler arar. İnsanlar ağrının şiddetine göre farklı vehimlere kapılabilir. Migren şiddetli baş ağrısının diğer ismidir. Migrenli kişiler günlük işlerini yapmakta zorlanabilir veya hiç yapamayabilirler. Migren tekrarı olan ancak kontrol edilebilen bir hastalıktır” dedi.
Özellikleri kişiye göre değişiklik gösterse de giderek şiddetlenen hastalığın, bazı hastalarda bulantı ve kusmalara da neden olabildiğine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Peker, “Migrenli hastalar ışık, ses, gürültü ve ışıktan rahatsız olabilirler. Migren tehlikeli bir hastalık değildir. Tam olarak nedenleri belirlenmese de tıpta damarsal baş ağrısı olarak bilinmektedir. Öte yandan beyindeki bazı kimyasal maddelerin ağrılarda önemli rol oynayabileceği düşünülmektedir. Bunların yanı sıra migrenin başlamasına sepep olan başlıca faktörler stres, hormonal değişiklikler, diyet faktörleri, uyku düzeni, iklimsel değişiklikler olarak sıralanabilir. Hormonal değişiklikler migrenli kadınların çoğunda etkilidir. 
Bunların yanı sıra migrenin başlamasına sebep olan başlıca faktörler stres, hormonal değişiklikler, diyet faktörleri, uyku düzeni, iklimsel değişiklikler olarak sıralanabilir. Hormonal değişikler migrenli kadınların çoğunda etkilidir. Diğer yandan yiyecek -  içeceklerde bulunan bazı maddeler de damarlar üzerine direkt etki edebilir. Alkol hemen etkilerken, kafein ve nikotin dolaylı etkide bulunur. Sigara kokusu gibi bazı ağır kokular migreni tetikleyebilir. Migren 17-35 yaş arasında başlayan, bu dönemde sıklıkla süren ancak 50’li yaşlarda azalan bir sıklığa sahiptir. Migrenli hastalar problemlerini tanımalı, ağrıyı başlatacak sebeplerden uzak durmalı, doktor kontrolünde tedaviye devam etmelidir. Çünkü migren takip edilebilen tedavisi olabilen hastalıktır” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri