Midyat Belediyesinden Aşure Günü Etkinliği

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıttı. Köşk meydanı ve Çevat Paşa Camii yanında düzenlenen etkinlikte vatandaşlara hazırlanan aşureler ikram edildi.Etkinlikte; Belediye Başkanı Şehmus...

Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıttı. Köşk meydanı ve Çevat Paşa Camii yanında düzenlenen etkinlikte vatandaşlara hazırlanan aşureler ikram edildi.

Etkinlikte; Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Şehmus Gümüş, zabıta ekipleri hazır bulundu. Vatandaşlar hazırlanan ikramları yemenin mutluluğunu yaşadı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Şehmus Nasıroğlu, “İlk kez aşure etkinliği düzenledik, 2 bin kişilik hazırlık yapıldı. Böyle bir günü anmak her Müslümanın görevidir, aşurenin anlamı büyüktür. Böyle bir günde hemşehrilerimizle bu mutluluğu paylaşmak güzel bir duygu.” ifadelerini kullandı. Nasıroğlu ayrıca bundan sonra geleneksel olarak aşure etkinliği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar belediye yetkililerine düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ederken, dağıtılan ikramları tatmanın mutluluğunu yaşadı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri