Mide küçültme ameliyatı ile iki haftada 18 kilo verdi

Konya'da obezite şikayetiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvuran 35 yaşındaki Mehmet Efe, geçirdiği mide küçültme operasyonuyla iki haftada 18 kilo vererek 236 kilodan 218 kiloya düştü
Konya'da obezite şikayetiyle Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi'ne başvuran 35 yaşındaki Mehmet Efe, geçirdiği mide küçültme operasyonu ile iki haftada 18 kilo vererek, 236 kilodan 218 kiloya düştü.
     Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından taburcu olan Mehmet Efe, yaptığı açıklamada, küçük yaşlarından bu yana çok kilolu olduğunu ve birçok sağlık sorunu yaşadığını belirtti.
     Son 8 yılda hızla kilo almaya başladığını ifade eden Efe, çevresindeki insanların bakışlarından rahatsız olduğunu ve zayıflamaya karar verdiğini bildirdi.
     Bugüne kadar zayıflayabilmek için birçok yöntemi denediğini ancak başarılı olamadığını vurgulayan Efe, şunları kaydetti:
     ''Yaşadığım mahallenin imamının mide küçültme yöntemiyle 1.5 ayda 35 kilo verdiğini duydum. İmam ile görüşmelerimin ardından, SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdum. Ameliyattan sonraki ilk haftada 8 kilo, ikinci haftada ise 10 kilo verdim. Hastaneye geldiğimde 236 kiloydum, şimdi 218 kiloya düştüm. Doktorlar aşama aşama zayıflayacağımı söylediler. 90 kiloya düşünceye kadar doktor kontrolünde zayıflamaya devam edeceğim.''
     Efe'nin doktoru SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise mide küçültme operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
    
     -Hedef 6 ay sonra 150 kiloya düşmesi-
    
     Gastrik by-pass denilen mide küçültme yöntemiyle Efe'nin 2 haftada 18 kilo verdiğini anlatan Şahin, Efe'nin 6 ay sonra 150 kiloya, ardından 90 kiloya düşürülmesinin hedeflendiğini vurguladı.
     Efe'ye uygulanan yöntemin obezite cerrahisinde son yıllarda en fazla kullanılan yöntemlerden biri olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:
     ''Dünya Sağlık Örgütü bu yöntemi onaylamıştır. Ameliyatla mideye by-pass yapıyoruz. Bu yöntemle midenin büyük bölümünü devre dışı bırakarak küçük hacimli bir mide bölümü hazırlıyoruz. Bu yeni mideyi doğrudan ince bağırsaklara dikip, arada kalan bölümü ise devre dışı bırakıyoruz. Böylelikle midenin hacmi küçülmüş oluyor ve alınan besinlerin bir kısmının emilmeden atılması sağlanıyor. Bu ameliyattan sonra hastaların mideleri küçüldüğü için az bir yemekle doyabiliyorlar.''
     Mide küçültme ameliyatını diğer yöntemleri deneyip de en az 2 yıl kilo veremeyen hastalara uyguladıklarını anlatan Şahin, ameliyattan sonra hastayı sürekli takip ederek, hastanın aşama aşama kilo vermesini sağladıklarını dile getirdi.
     Şahin, hastane bünyesinde 2 yıldır mide küçültme ameliyatlarını güvenle başarılı bir şekilde yaptıklarını, başarı oranlarının yüzde 90'a ulaştığını sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri