Mhp'li Yılmaz: Kamu Hastanelerindeki Skandalı Meclis'e Taşıyacağız

MHP Afyonkarahisar Milletvetkili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki devlet hastanelerinde yapılan ihalede devletin zarara uğratıldığı iddialarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Afyonkarahisar'ın kamu hastanelerine bağlı...

MHP Afyonkarahisar Milletvetkili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki devlet hastanelerinde yapılan ihalede devletin zarara uğratıldığı iddialarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar'ın kamu hastanelerine bağlı 8 hastane için yapılan Hastane Yönetim Bilgi Sistemi ihalesinden sonra sistemde aksaklık ve eksikliklerin devam ettiği, bu durumun ihalenin feshi için yeterli olmasına rağmen firmaya hak edişlerin ödenerek devletin zarara uğratıldığı kamuoyuna yansımıştı.

Durumu değerlendiren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliğinin tek bir çatı altında hastaneler için ihaleye gitmesinin akılcı bir yaklaşım gibi göründüğünü ancak şartnameye aykırı hareket edilerek keyfi bir tavır sergilenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Daha öncede bu konuda birçok sıkıntıları yaşandığını duyduklarını belirten Yılmaz, "Konuyu valilik de inceliyormuş. Varsa ortada yanlış bir durum ortaya çıkarılmalı. Vatandaşın cebinden çıka paranın hesabı mutlaka sorulmalı. Olaya siyasi mülahazalarla yaklaşmıyorum. Olayın takipçi olacağım. Çalanının çırpanın yanına kar kalmamalı. Bunun hesabını soracağız. Hak, hukuk, adalet duyguları zedelenirse devlete olan inanç azalır. Bunun için mücadele vermemiz gerekiyor." dedi.

"VALİLİK VE SAVCILIK İNCELEMELİ"

Yılmaz usulsüzlük, yolsuzluk, ihmalkârlık gösteren yöneticilerin adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Bu konu ciddi bir durumdur. İhbar niteliğindeki haberler sonrasında vali ve savcıları görev başına davet ediyoruz. Basit veya ihmal edilecek bir olay değildir. İhale sonrasında sistemi kabul eden yöneticiler burada sorumludur. Bunu görmezden gelen yetkilerde aynı suça iştirak etmiş olacaklardır." diye konuştu. Yılmaz, konunun açıklığa kavuşturulması için her zaman zaman olduğu gibi Afyonkarahisar ve Türkiye’yi ilgilendiren bu meselelerin halk adına takipçisi olacağını dile getirdi.

"DEVLETİ ZARARA UĞRATMAYA HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş da Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından 8 hastanenin Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri kurulması için yapılan ihaledeki sıkıntıların acilen incelenmesi gerektiğini söyledi. Toptaş, "AKP iktidarı sağlık sisteminde iyileştirme yaptık diye övünmektedir. Bugün sağlık alanında birçok vurgunun ve yolsuzluğun yaşandığını görüyoruz. Kamu Hastaneleri Sekreteri ihaleyi onaylamayan komisyonu kafasına göre değiştiriyor ve baskılar kuruyor. Sonrası 2.komisyona yazılar yazarak kabul edilmesini sağlıyor. Sistemde arşiv kayıtları olmadığı için daha önceki muayene biliglerine ulaşılmayan yurttaşlarımız sürekli mağdur ediliyor." dedi.

Afyonkarahisar’ın sahipsiz olmadığını ifade eden Toptaş, bu konuda valiliğin inceleme yaptırdığını ifade ederek, kendisinin de konuyu ve süreci yakından takip ettiğini anlattı. Toptaş, "Bakanlıktaki yetkililerle görüşeceğiz ve gündemde tutmaya devam edeceğiz. Hiçbir yöneticinin devleti zarara uğratmaya ve yetkisi olmayan keyfi uygulamalar yaparak yurttaşlarımızı mağdur etmeye hakkı yoktur." dedi.

Ahmet Toptaş, konuyu bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri